Magazin Aşkını kelimelere sığdıramadı!

Aşkını kelimelere sığdıramadı!

Paylaş
Aşkını kelimelere sığdıramadı!

Aşkını kelimelere sığdıramadı!

"Gittiğim ülkelerde önce müzeleri gezerim” diyen Naz Elmas, Milliyet gazetesine İstanbul’daki favori mekanı Arkeoloji Müzesi’nde röportaj verdi.

Elmas, “Sanata düşkünlüğümden dolayı burada röportaj vermeyi istedim. Ayda bir Arkeoloji Müzesi’ne gelirim. İstanbul’u dolu dolu yaşamayı seviyorum” diye konuşarak sanat aşkını kelimelere sığdıramadı.

Röportaj için sonraki sayfaya tıklayınız!

Neden Arkeoloji Müzesi'nde buluşmak istediniz?

Çünkü yaşanmışlıkları ve İstanbul'u çok seviyorum. Müzeler, o ülkenin tarihini anlattığından benim için çok kıymetlidir. Sanata olan düşkünlüğümden dolayı burada buluşmayı tercih ettim. Gittiğim yerlerde de müzeleri gezerim. En son İtalya'daki müzeleri gezdim. Buradaki en beğendiğim eserler; Helenistik tesirli Roma ve Roma devri heykelleri. Ülkemizin en önemli müzelerinden biri burası. Hatta 1992 yılında Avrupa'da 45 ülkenin katıldığı yarışmada birinci seçilmiş. Ben de buraya ayda bir kez mutlaka geliyorum.

İstanbul deyince aklınıza hangi tarihi yapılar geliyor?

Saraylar. Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı benim için en büyük sanat eserleri.

Bir gün boyunca İstanbul'u gezdiğinizi düşünün. Rotanızda nereler olurdu?

O günkü moduma göre değişirdi. Çünkü İstanbul’da modunuzu bulabileceğiniz o kadar çok yer var ki. Taksim’in ayrı bir dokusu var, Nişantaşı’nın ayrı bir dokusu var, Boğaz’ın ayrı bir dokusu var... İstanbul gerçekten harika bir yer.

Vazgeçemediğiniz bir yer var mı?

Galata'yı çok severim. Asmalımescit taraflarını da severim ama artık orası 'bar' olarak algılanıyor. Taksim'e ayda bir mutlaka uğrarım çünkü gitmediğim zamanlarda eksikliğini hissediyorum. İstanbul'u dolu dolu yaşamayı çok seviyorum. Çalışmadığım zamanlarda Kapalıçarşı, Ayasofya, Topkapı ve Adalar'a gitmeyi çok seviyorum.

Sizce İstanbul'un simgesi nedir?

Çay ve simit. Simit hakikaten İstanbul'dan uzak kaldığımda özlediğim şeylerden bir tanesi. Kokusunu çok seviyorum.

Senem Aydın-Milliyet

2

Haberin Devamı