Yaşam Aşkınıza en büyük sürprizi yapıyorlar

Aşkınıza en büyük sürprizi yapıyorlar

Paylaş
Aşkınıza en büyük sürprizi yapıyorlar

14 Şubat Sevgililer Günü'ne az kaldı. Hala sevgilinize bir hediye almadıysanız, hazırlayacağınız sürprizle bu özel günü unutulmaz kılabilirsiniz

MERVE ÖZAYTEKİN

Haberin Devamı

mozaytekin@posta.com.tr

Şirin Yücel’in kurduğu, bünyesinde gazeteci, metin yazarı, grafiker gibi pek çok kişinin çalıştığı ‘Sürpriz Perisi’ ekibi hayallerin sınırını zorluyor; kişiye özel sürprizler hazırlıyor. 14 Şubat’ta evlenme mi teklif etmek istiyorsunuz, ekip aşkınızı anlatan bir tiyatro oyunu yazıyor. Ya da sizin için bir sinema salonunu kapatıyor.

Aşkınızın oyununu veya filmini seyrediyor, evlenme teklifini bu romantik ortamda edebiliyorsunuz. Sevgilinizden özür mü dilyeeceksiniz? Sürpriz Perisi ekibi sizin için çalışıyor, sürprizle sevgilinizin gönlünü almanıza yardımcı oluyor. www.surprizperisi.com sitesinden ulaşabileceğiniz ekip yapamayacakları organizasyon olmadığını söylüyor...

Aile şirketini bıraktı sürpriz hazırlıyor

Haberin Devamı

Şirin Yücel Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji mezunu. İngiltere-Londra’da reklam üzerine yüksek lisans yapmış. Orada gazetecilikten garsonluğa kadar her işi denemiş. Bir süre de ailesinin dış ticaret şirketinde çalışmış. Hiçbir iş onu mutlu etmeye yetmemiş. Pozitif karakterine, cıvıl cıvıl duruşuna uygun meslek bulamamış.

Hem kendi mutlu olacağı hem de insanları mutlu edeceği bir işin hayalini kurmuş. Sonunda sürpriz hazırlayacağı bir iş kurmaya karar vermiş. www.surprizperisi.com adresli siteyi kuran Şirin Yücel ve ekibi, doğum günlerinden evlilik tekliflerine özür dilemeden yıl dönümüne kadar birçok sıra dışı sürprize imza atıyor.

Her detayı öğreniyorlar

Şirin Yücel kendini asla bir organizatör olarak tanımlamıyor. O kendini sürpriz ve hayal yaratıcısı olarak görüyor. Siteye başvuranlar ilk Şirin Yücel’le görüşüyor. Şirin Yücel sürprizini hazırlayacağı kişilere ya telefonda ya da yüzyüze birçok soru soruyor. Diyelim bir erkek kız arkadaşına evlenme teklif edecek. İlişkilerinin ne zaman başladığından tutun da, kız arkadaşının hobilerine kadar birçok bilgiyi önceden ediniyor. Ya da ilişkide yolunda gitmeyen bir şeyler mi var, özür mü dilenecek; hangi sürprizin özre uygun olduğu hakkında arayan kişiyi bilgilendiriyor. Şirin Yücel “Yeter ki sürpriz yapmak istesinler, gerisini bize bıraksınlar” diyor. Gelen kişiye ve duruma uygun Sürpriz Perisi ekibi çalışıyor, sıra dışı fikirler buluyor. Danışanların tüm bilgileri Sürpriz Perisi’nde gizli tutuluyor. Eğer sürprizi hazırlatan kişi fikri kendi bulmuş gibi yapmak istiyorsa Sürpriz Perisi ekibi organizasyonda kendini gizli tutuyor. Organizasyon detayları o kadar ince düşünülüyor ki, sürprizin başkası tarafından hazırlandığı anlaşılmıyor.

Haberin Devamı

‘Arası kötü olanlara evlenme teklifi hazırlamam!’

Şirin Yücel’in asla sürpriz hazırlamayacağı durumlar da var. Sürpriz Perisi bu nedenle çiftleri uyarıyor. “Ayrıldınız mı? Aranız çok mu kötü? İlişki bitişin sinyallerini mi veriyor? Aman ha, ilişkiyi kurtarmak için sakın evlenme teklifi yoluna gitmeyin, üzülürsünüz. Sonunda mutluluk görmediğim işi milyonlar verseler almıyorum. O yüzden çiftlerin ilişkileri hakkında çok iyi bilgi sahibi olmak istiyorum”. Şirin Yücel, Sürpriz Perisi’nin müşterilerinin yüzde 95’inin erkek olduğunu söylüyor.

Kadınların eskisi gibi evlilik teklifi almadan evlenmediklerini de ekliyor. Şirin Yücel, “Kadınlar çoğunlukla erkeklerin onlar için yaptığı sürprizi, hikayeyi arkadaşlarına, çocuklarına, torunlarına anlatmak istiyorlar” diyor. Sürpriz Perisi sadece çiftlere sürprizler hazırlamıyor. Anneler ve babalar gününde, doğum günlerinde, asker uğurlamalarında, hastalara, arkadaşını şaşkına çevirmek isteyen herkese birbirinden farklı sürprizler hazırlıyor.

Haberin Devamı

En çok evlenme teklifleri talep görüyor

Sürpriz Perisi’nin en çok tercih edilen sürprizleri arasında evlenme teklifleri yer alıyor. Bunun için hayal gücünü zorlayan birçok paket var. Her paket sizin zevkinize göre farklılaştırılıyor. Sürprizlerden biri tekneyle Boğaz’da gezinti. Gezinti deyip geçmeyin. Teknedeki garson sadece size özel yemekler hazırlıyor, şampanyanızı kadehlere dolduruyor. Evlenme teklifi edileceği zaman da Boğaz Köprüsü’nün altından istediğiniz mesaj lazerle geçiyor. Bu genelde “Benimle evlenir misin?” oluyor. Ya da bir sinema salonu kapatılıyor. Sürpriz Perisi ekibi siz ve sevgiliniz için özel bir film hazırlıyor. Sevgilinizle başbaşa kendi filminizi seyredip evlenme teklifi edebiliyorsunuz. Şirin Yücel bir evlilik teklifi için tiyatro oyunu bile yazdırdığını söylüyor. Sürpriz Perisi ekibiyle çalışan profesyonel oyuncular, Taksim Muammer Karaca Tiyatrosu’nun perdelerini geçtiğimiz yıl bir çift için açmış. Sürpriz evlilik teklifi için ‘Hoşgeldin Aşk Kalbime’ adlı oyun hazırlanmış.

Haberin Devamı

Oyuncular sahnede çiftin aşk hikayesini canlandırmışlar. Kadın, oyunu kendi hikayesine benzetse de sonunda olacaklardan bihabermiş. Oyunun sonunda erkek arkadaşından evlenme teklifi almış. Organizasyon için afişten, büyük mutluluğa şahit olacak seyirciye kadar her türlü ayrıntı önceden Sürpriz Perisi tarafından ayarlanmış.

Yunuslarla gelen mutluluk

En çok ilgi çeken organizasyonlardan biri de yunuslarla evlenme teklif etmek. Çift izleyici gibi yunus gösterisinde en ön sıraya oturuyor.

Gösteri yöneticisi seyircilerden biriyle gösterisine devam edeceğini söylüyor. Evlenme teklif edecek kişi çağırılıyor. Yunusların gösteri yaptığı halkalardan birine önceden yüzük bağlanıyor. Erkek halkayı yunusa verince, yunus kız arkadaşının oturduğu yere gelerek yüzüğü veriyor. O sırada erkek izleyiciler önünde evlenme teklifini yapıyor.

Unutulmaz tüm bu anlar dilenirse fotoğraflanıyor ve videoya kaydediliyor. Şirin Yücel ve ekibi Boğaz’ın en lüks restoranında evlenme teklifinden tutun da helikopterde, balonda evlenme teklifine kadar her türlü çılgınlığa açık.

Çizgi filminizi yapıyorlar

Sürpriz Perisi’nde hediyelerde de sınır yok. Ekip sevgilinizle sizin çizgi filminizi hazırlıyor. Sizden fotoğraflarınız ve canlandırılmasını istediğiniz hikayeniz alınıyor. Fotoğraflarınızdan karikatürünüz çiziliyor. Siz onayı verdikten sonra ortaya kalıcı, unutulmaz bir hediye çıkıyor. Dilerseniz filmin sonuna mesajınızı da yazdırabiliyorsunuz. Ya da seçtiğiniz metrobüs hattındaki şoförün arka koltuğuna istediğiniz mesajın ve fotoğrafın olduğu bir reklam hazırlanıyor. Metrobüs içinde ayrıca 10 adet yatay panoda aynı reklam yer alıyor.

Bir hafta boyunca reklam metrobüste kalıyor. Dilerseniz istediğiniz mesaj billboardlara da yazılabiliyor. Sürpriz Perisi ekibinde metin yazarından grafikere, psikologdan gazeteciye, fotoğrafçıdan tiyatrocuya kadar birçok kişi size özel sürpriz için çalışıyor. Tek yapmanız gereken sürpriz yapmak istediğinizi www.surprizperisi.com’a söylemek. Gerisini profesyonel ekibe bırakmak!

(05.02.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)