Mehmet Coşkundeniz Aşkta doğru bilinen 10 yanlış
HABERİ PAYLAŞ

Aşkta doğru bilinen 10 yanlış

Haberin Devamı

Aşkla ilgili edindiğimiz çok fazla bilgi var. Ama bunların bir kısmı ne yazık ki yanlış. İşte aşkta en çok konuşulan ama kesinlikle yanlış olan 10 kavram...

1 - UNUTMAK İÇİN BAŞKA SEVGİLİ: Kesinlikle yanlış. Henüz içinizdeki aşk küllenmemişse hayatınıza sokacağınız yeni insana yazık edersiniz. Çünkü eski sevgiliniz arayacak, buluşacak, sevişeceksiniz, birlikte ağlayacaksınız, sonra sizi aramayacak üzüleceksiniz falan filan. Bu süreçleri yaşamadan sakın hayatınıza birini almayın.

2 - ONDAN BAŞKASINI SEVEMEM: Kesinlikle yanlış. Şu an size öyle geliyor. İnsan hayatı boyunca defalarca aşık olabilir. Hepsinin etkisi, şiddeti farklıdır. Belki en büyük aşkınız henüz yaşamadığınızdır. Ayrıca her ayrılan ölseydi, bu ülkede her boş arsaya mezarlık yapılması gerekirdi.

3 - TANIDIKÇA AŞIK OLABİLİRİM: Kesinlikle yanlış. İnsan tanıdıkça aşık olmaz, tanıdıkça sever ve benimser. Sevmek aşktan farklı bir duygudur. Aşk anlıktır. O an nasıl gelir kestirilemez. Kendinizi aşka programlayamazsınız. Yani, şu anki sevgilinize aşık değilseniz, bundan sonra olmazsınız.

4 - EVLENDİKTEN SONRA DEĞİŞİR: Kesinlikle yanlış. Bu ülkede boşanan kadınların yüzde 66’sı eşlerinin kötü huylarını evlenmeden önce bildiklerini ama evlenince değişmesini umduklarını söyledi. Siz de boşananlar istatistiklerinin bir sayısı olmak istemiyorsanız, değişeceğini ummayın.

5 - ORTAK NOKTALAR AŞKI GETİRİR: Kesinlikle yanlış. İnsan gider kendine en zıt olan kişiye aşık olur (istisnalar kaideyi bozmuyor). O dediğiniz şey ilişki için söylenir. Yani bir ilişki yürütebilmek için, o insanla vakit geçirebilmek için ortak noktalar bulunmalıdır ya da yaratılmalıdır. Ama aşk için bu şart değil.

6 - KISKANÇLIK SEVGİNİN ÖLÇÜTÜDÜR: Kesinlikle yanlış. Kıskançlık sevmenin ölçütü değildir. En kıskanç olan, en çok seven olarak görülemez. Kıskançlığın dozunu artıranların hastalıklı bir ruh hali vardır. O sizi sevdiğinden değil, kendisini sevdiğinden kıskanır.

7 - SEVDİĞİNİ SÖYLEYEMİYOR: Kesinlikle yanlış. Aşık olan sevdiğini söyler de, gösterir de. Söylemiyorsa, göstermiyorsa hissetmiyor demektir. Yani kendine aşık süsü veriyor demektir. Bu erkek için de böyledir, kadın için de... Hayatınızda “Benim yapım böyle, söyleyemem” diyen biri varsa bence onu hemen terk edin.

8 - AŞIK OLACAĞIM ZAMANI SEÇERİM: Kesinlikle yanlış. Kontrol edilebilen duygunun adı aşk değildir. Aşk kontrolsüzlüktür. Ne diyor Bülent Ortaçgil... “Aşk bir dengesizlik işi, dengeye dönüşendir sevgi...” Kime, ne zaman ve nerede aşık olacağımızı asla belirleyemeyiz.

9 - MANTIK EVLİLİĞİ KALICIDIR: Kesinlikle yanlış. Aralarında aşk yaşanmamış çiftlerin evliliği bir çeşit sözleşmedir. Dışarıdan sürüyor gibi görünür ama içeride yaşanan fırtınaların haddi hesabı yoktur. Hatta aldatma en çok mantık evliliklerinde görülür. Kağıt üzerinde süren evliliğe evlilik diyorsanız o başka tabii...

10 - MUTLU AŞK YOKTUR: Kesinlikle yanlış. O Aragon’un bir şiiridir ve çok güzeldir hepsi bu. Mutlu aşk çoktur ama sen daha önceki ilişkilerinde mutsuz olduğun için böyle bir yargıya varıyorsun. Aşkı sadece bitişiyle değerlendirme. Sonu kötü bitse de sen o aşkı yaşarken mutlu olmadın mı? Öyleyse mutlu aşk var mı, yok mu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder