Dr. Haydar Dümen Aşkta pazarlık olmaz...
HABERİ PAYLAŞ

Aşkta pazarlık olmaz...

Haberin Devamı

Aşk, iki kişinin birbirini sevmesi ve güvenmesiyle dolu dolu yaşanır. Her şey uygunsa zamanla cinsellik de ilişkideki yerini alır. Burada karşılıklı sabır şart. İlişkiye girmek için kadının ya da erkeğin baskı yapmaması gerekir. Çünkü konu aşk oldu mu pazarlık işe yaramaz. Doğru zamanı, hazır hissetmesini bekleyin ki mutsuz olmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Hayat kadınıyla ilişkiye gireceğim


26 yaşındayım, ilk kez bir hayat kadınıyla ilişkiye gireceğim. Nelere dikkat etmem gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bu konuda deneysel, bilimsel ve cinsel deneyimim yok ki sana öğreteyim. Kadın var, kanadı kırık kuşu uçurur. Hayat kadınları buna katlanmaz. Çünkü bugün var, yarın yokla kendini yormaz.

Kadın var, şaha kalkmış atı dize getirir, önce kırbaç, sonra ağzına birkaç şeker verir, at kadına kurban olur. Kadın var, o gün mutludur, ya paylaşır yani konuşur, anlayışlı olur. Ya da tam tersi “Kahvemi içiyordum, nereden çıktı bu?” diye sana bir bahane bulur. Bu konular karmaşıktır. Her şeyi yaparsın, işe yaramaz. Hiçbir şey yapmazsın kadın seni yere göğe sığdırmaz. Bu anlattıklarım herkese uymaz. Gerçeği sana bir müdavimi öğretsin ya da sen psikolojik idareyi organa terk edersin.

Günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum...

24 yaşındayım, günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Acaba normali kaçtır?

CEVAP

Değerli okurum, bir işin kendisi anormal ise, anormalin normali olmaz. Sen hiçbir hayvanın dişisi varken mastürbasyon yaptığını gördün mü? Aslında mastürbasyonun kendisi anormaldir. Ancak şeker bulamayınca şeker kamışı kemirilir ve ihtiyaç böylece giderilir. Doğa ile sosyal yapı bu konuda karşılaşır.

Mastürbasyonun ardında toplum, ilişkinin ardında doğa vardır. Kimi toplumda (hangileri siz karar verin) zafer doğadan yanadır, mastürbasyon ise sapıklık sayılır. Olanak bulamayınca mabud, ne yapsın Mahmut, koş şeker kamışına yoksa pancar kemir. O da yoksa şeker niyetine incir yenir. Tıbbi ve realite açısından da bunlara vah vah denir. Durumun yorumu da kişiden kişiye değişir.

Neden ikinciden zevk almıyorum?

27 yaşındayım, sürekli ilişkiye girmek istiyorum. İstekliyim ama ilkinde zevk alıyorum. İkinci için zaman versem bile isteksizlik, sertleşmeme ve haz alamama oluyor. Bunun nedeni mastürbasyona alışmak mı?

CEVAP

Değerli okurum, hayali ilişki ve seks vurgununda söyle bana nereye koşuyorsun? Plajda bir adam, bir kadın oturuyor. Kadın, erkeğe sataşır, kendine bakmamasını söyler. Adam, “Gözüm şaşı, sana bakmıyorum” derken, iş kızışır, pazarlık başlar. Kadın “Ben profesyonelim, görerek ilişki 100 TL, görmeden razı olursan 200 TL” deyince, adam şaşırır.

Kadın açıklar: “Siz erkekler hayalinizde onu çok süslüyorsunuz, görünce mutlaka yüzde 50 değer düşürüyorsunuz, benim hesabım net” der. Hayal hep uçurur, gerçekler bazen namert olur, arkadan vurur. Okurum, sende hayalin normali şaşırtmış, duyguların karışmış. Fol yok, yumurta yok, sana sadece kümesi kurmak kalmış.

Sevgilim baskı yapıyor

21 yaşında kızım. Sevgilimle ayrılığın eşiğine geldik. Cinsellik için bana sürekli baskı yapıyor. Onu kaybetmemek için sanırım kızlığımı kaybedeceğim. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, ya zar atacaksın ya da bana soracaksın. Bana sorduğuna göre, ben sevgilin için kaybolursa kaybolsun, kendi yoluna revan olsun diyorum. Çünkü aşk pazarlığa gelmez. İş pazarlığa döküldüyse olmaz. Ama iki tarafta da aşk varsa, iki taraf da hesabını, kitabını iyi yapmışsa iş, aile ve toplum da olumlu kefeye koymuşsa dışarıdan söylenecek söze gerek kalmaz.

Bozulmuş olabilir mi?

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girerken farkında olmadan ileri gittik. Çamaşırımda açık kahverengi leke gördüm. Kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kahverengi kan, kızlık zarı kanı değil, adet kanıdır. Ama unutmayın ki kan kandır. Kaynağı da bu tür tanımlamalarla kesin belli olmaz. Ama bana göre o kan, kızlık zarı kanı değildi. Şimdilik sağlamsın. Sonrasının yani yarının ne olacağını bilemem.

Sürekli boşalmak istiyor

Erkek arkadaşım 32 yaşında. Günde 15-16 kez boşalma ihtiyacı hissediyor. Bu sağlık problemi mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, arkadaşının seks manisi var. Bu sayıya can dayanmaz. Her türlü beklenmedik sorunlar yaşanır.

Cinsellik faydalı mı?

37 yaşındayım. Cinsel hayatım aktif değil. Düzenli seks olmayınca ben çok sinirli biri oldum. Sık sık kalbimin sıkıştığını hissediyorum. Doktor gittim ama sorun yok. Seksin kalp üzerine ne gibi etkiler var?

CEVAP

Değerli okurum, kilonu, tansiyonunu, şekerini normal sınırlarda tut. Ağır yemekten sonra ya da tok karnına hemen seks yapma. Seks beden hareketlerini de devreye soktuğundan ölçülü ve bilinçli olanın kalbe yararı oluyor. Alkol ve sigaradan uzak dur. Başka türlü şanssızlık olmazsa ve bu dediklerime de uyarsan ömrün 90’lı yılları bulur.

Kız arkadaşım bana kızıyor

2 yıldır bir kızla çıkıyorum. Benim aklımdan kötü bir şey geçmiyor. Ama kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Ben izin vermiyorum. Bu yüzden aramız çok kötü. Ne yapmam lazım? Kendimi hazır hissetmiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, senin 2 yıllık olayını incelemeye aldım. Kız seninle yatmak istiyormuş. Sıcak ve yumuşak bir yatakta kollarının arasında mutluluk arıyormuş. Sen ise buna hazır değilsin. Doğru ve iyi bir yoldasın. Yola devam, arkadaşına benden selam. Biraz sabırlı olsun, sıcak yatağı annesinin koynunda bulsun.

Kandan korkuyorum

Nişanlıyım.2 ay sonra evlenmeyi düşünüyorum ama kandan korkuyorum. Evlendiğimde ne yapmam lazım gerdek gecesinde? Nasıl yenerim korkumu?

CEVAP

Değerli okurum, bu konunda kaçıncı yol gösterişim. Dert etme okurum, karanlık ya da loş oda... İşin sonunda da bir uyku gözlüğü takıver. Sevgili eşin sana hiçbir şey göstermeden sorunu halleder.

Eşimi mutlu edemezsem...

26 yaşındayım. 5-6 senedir her gün 2-3 sefer mastürbasyon yapıyorum. Bundan kurtulmak istiyorum. Evlendikten sonra eşime yeterli olamamaktan korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, mücadeleye devam. Belki birkaç yıl böyle sürebilir. Mutlaka başaracaksın. Haftada 2 azaltsan yılda 104 eder. İleride rahat edersin.

İlişkiye girmedik

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla tam olarak ilişkiye girmedik ama benden bayağı kan geldi. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Galiba sevgili okurum.

Bir türlü ötmüyor

49 yaşındayım. Benim kuşum ötmüyor. Ötse de ancak 20-25 günde bir ötüyor. Çok çaresizim, ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, erkekliğin ve olgunluğun doruğundasın. Şeker hastalığın var mı bilmiyorum. Kilon ya da tansiyonun nedir? Bunların da değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca eve karşı bir bıkma söz konusu olabilir. Yani psikolojik kökenlidir diyebiliriz. Bu karmaşık bilmece mutlaka bir uzmanın elinde çözülür.

Ağrı oluyor

18 yaşındayım, mastürbasyondan sonra cinsel organımda ağrı oluyor, normal mi? Çocuğumun olmasını engeller mi?

CEVAP

Değerli okurum, önemli bir sorun değil. Sıkma, sert hareketler yapma. Uslu ol. Ona da uslu olmayı öğret. Ama ağrılar devam ederse bir üroloji uzmanını ziyaret et.

GÜNÜN SÖZÜ

Anan şöyle der, baban böyle der. Söyle çocuğum senin aklın ne der? H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder