Cumartesi Postası Aşktan doğan ayakkabılar

Aşktan doğan ayakkabılar

Paylaş
Aşktan doğan ayakkabılar

Pia Mia'nın tasarımı ve üretimi İtalya'da yapılıyor. Ender Kızıltan'ın hedefi Pia Mia'yı 2013 yılına kadar bir dünya markası haline getirmek

Haber: Eylem Keskin

eylem.keskin@posta.com.tr

Türk bir genç ve Alman bir genç kız... Kızın ismi Pia... İkisi de tatillerini geçirmek için ayrı noktalardan cruise gemisine biniyorlar. Ve gemide tanışıp birbirlerine aşık oluyorlar. Yolculuklarına Costa Rica’da son verip aşklarını Amazon ormanlarında yaşamaya karar veriyorlar. Herkesin imrenerek baktığı bir aşk yaşıyorlar. Muz kesip satarak para kazanıyorlar. Genç adam sevgilisini “Su damlası gibiydi, yapraklardan damlalar düşerken teninde kayıyordu” diye tarif ediyor. Ancak genç adamın askerliğini yapmak için Türkiye’ye dönmesi gerekiyor. Pia’ya söz veriyor: “Birkaç ay sonra döneceğim. Sen burada kal.” Pia, Costa Rica’da kalıyor. Genç adamsa Türkiye’ye dönüyor. Ancak söz verdiği tarihte gelemiyor. Pia onu birkaç ay daha bekliyor ama nafile. Genç adamın işleri aksadığı için dönmesi uzun sürüyor ve Pia’ya da haber veremiyor.

Costa Rica’ya geldiğindeyse sevgilisini bıraktığı yerde bulamıyor. Herkese soruyor, günlerce arıyor ve sonunda sevgilisini bir köyde buluyor ama başka bir adamla birlikte. Pia’yı dönmesi için ikna etmeye çalışıyor ama kız kararlı “Ben seni bekledim, gelmedin. Yalnız yaşamak çok zor oldu. Bu balıkçı bana sahip çıktı. Onun sayesinde hayatta kaldım” diyor. Genç adam Türkiye’ye yalnız dönmek zorunda kalıyor ama bir daha sevgilisini hiç görmüyor. İşte bu aşk hikayesi Pia Mia ayakkabılarına ismini veriyor. Pia aynı zamanda Tanrı’nın 99 isminden de biri. Bu hikayeden çok etkilenen Ender Kızıltan ayakkabı markasına Pia Mia yani ‘Benim Piam’ ismini veriyor.

Hikayenin sahibi hakkında ser verip sır vermeyen Ender Bey Pia Mia’nın kuruluşunu şöyle anlatıyor: “Ticari hayatımız 1990 yılında başladı. Ama moda sektörüne 1996’da girdik. Yurt dışında üretim yapıyorduk. Belli markaların Türkiye distribitörüydük. 2003 yılında da kendi markamız olan Pia Mia ve Shaka’yı yarattık. Sonra bir seçim yapmak zorunda kaldık. Ya mağaza zinciri kuracaktık ya da mağaza zincirlerine marka veren bir firma olacaktık. Mağazacılık ayrı bir bilgi gerektiriyor. Bu yüzden mağazalara marka veren bir firma olmayı tercih ettik.”

Hedefi dünya markası olmak

Pia Mia’nın tasarımı ve üretimi İtalya’da yapılıyor. Ender Kızıltan’ın hedefi Pia Mia’yı 2013 yılına kadar bir dünya markası haline getirmek. Şimdilerde Avusturya, Avustralya, Almanya, Dubai gibi ülkelerde distribitörleri bulunuyor. “Milano ve New York gibi modanın kalbinin attığı yerlerde olursak bir dünya markası haline gelmiş olacağız” diyor Ender Bey.

Türkiye’de ise Kemal Tanca, Beta, YKM, Hotiç mağazalarında satılıyor. Pia Mia ayakkabılarının sahibi Ender Bey aslında bir gıda mühendisi ama hiç kendi işini yapmamış. Üniversitede okurken bir karar vermesi gerekmiş. Ya okulu ya da ticari hayatı seçecekmiş. Kendini ticaretin içinde, ayakkabı satarken bulmuş. Okulu da yıllar sonra bitirmiş.

Erkeklerde lacivert modası

Pia Mia’nın bu yazki ayakkabıları oldukça renkli. Kadınlar buna alışkın ama erkek modellerinde de epeyce renk var. Özellikle lacivert, beyaz ve sarı ayakkabıları erkeklerin bu yazki favorileri olacak gibi görünüyor. Sarı erkek ayakkabısı özellikle 18-25 yaş arası gençler için düşünülmüş. Bir ayakkabı firmasının ilk defa erkekler için lacivert ayakkabı ürettiğini söyleyen Ender Bey kadınlarda bütün renkleri kullandıklarını ekliyor.

Bu yaz saboların da döndüğünü belirten Ender Kızıltan Bodrum sandaletleri, dolgu topuklar, bilekten bağlı renkli kumaşlı ayakkabılarımız oldukça ilgi görüyor” diyor. Pia Mia’nın bu yazki ayakkabılarına sahip olmak için 159 ile 299 TL arasında fiyat ödemek yeterli. Pia Mia aslında ayakkabılarıyla olduğu kadar çektiği ilginç reklam filmleri, tanıtım partileriyle de ilgi görüyor.

Vahşi doğada filler üstünde çıplak mankenle çekilen fotoğraflarıyla çok konuşulan Pia Mia geçtiğimiz sezon da Martha Şavkan’la yaptığı reklam çekimiyle epey ilgi görmüştü. Pia Mia’nın bu yazki sürprizi de yine dillerden düşmeyecek gibi. Şimdiye kadar hep yurt dışında çekim yapan firmanın bu sezonki durağı Ender Bey’in memleketi Rize’nin yaylaları, dağları.

2

Haberin Devamı