Asla 'Hayır' diyemeyeceğiniz tatlı: Ayva tatlısı!

Kışın sert ve uzun geçeceğinin habercisi olan ayva, aynı zamanda keyifli bir tatlı malzemesi. Ayva tatlısı hazırlamak ve yemek sonrası tatlı keyfini şölene dönüştürmek için; ayvanın aromasını arttıracak birkaç ürün yeterli. Sevdiklerinize sunacağınız bu pratik tatlı tarifi ile kış hiç bitmesin isteyeceksiniz

Asla 'Hayır' diyemeyeceğiniz tatlı: Ayva tatlısı!
İşte muhteşem bir lezzet olan ayva tatlısının tarifi...

Kaç kişilik: 8

Hazırlama süresi: 20 dakika.

Pişirme süresi: 1 saat.

Malzemelerimiz: 4 adet büyük boy ayva, 16 yemek kaşığı toz şeker, 5 su bardağı su, 1 adet çubuk tarçın, 3 adet karanfil.

Servisi için: 100 gram kaymak, 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı.

Püf noktamız: Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız.

Pişirme önerimiz: Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek  karamelize bir tat elde edebilirsiniz.

Nasıl yapılır?

-Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.

-Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

-Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.

-Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin.

-Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.

-Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun...
Yandex.Metrica