Spor Aslan 3 puanı kaptı

Aslan 3 puanı kaptı

Paylaş
Aslan 3 puanı kaptı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Balıkesirspor'u konuk etti. Karşılaşma 3-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yaptığı Galatasaray-Balıkesirspor maçı Balıkesirspor'un art arda yaptığı ataklarla başladı.

Tarık Çamdal az daha...

Mücadelenin 9. dakikasında Galatasaray kalesinde oldukça tehlikeli bir pozisyon yaşandı. Balıkesirsporlu futbolcunun ceza sahası içerisine açtığı ortayı uzaklaştırmak isteyen Tarık Çamdal'ın kafa vuruşunda top az daha kaleye gidiyordu, direkte patladı! Dönen topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

Balıkesirspor, 15. dakikada bir kez daha etkili geldi. Sercan Yıldırım savunmadan aldıığ topu Galatasaray'ın yarı sahasına kadar sürdü ve takım arkadaşına şık bir pas verdi. O noktada Muslera topa müdahale ederek büyük bir tehlikeyi önledi.

Galatasaraylı futbolculardan penaltı beklentisi

Maçın 16. dakikasında Yasin Öztekin, rakip ceza sahasının içerisine girdi. Bu noktada Yasin, Balıkesirsporlu Uğur Akdemir'in müdahelesi sonrası yerde kaldı. Galatasaraylı futbolcular penaltı bekledi ancak karşılaşmanın hakemi İlker Coşkun "Kalk" işareti yaptı.

Ve ilk gol geldi

Balıkesirspor'un Galatasaray kalesine yüklendiği dakikalarda Sarı-Kırmızılı takım bir köşe vuruşu kazandı. Kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen Burak Yılmaz, topu Chedjou'nun önüne indirdi. Chedjou, son anda diziyle yaptığı vuruşla Balıkesirspor ağlarını havalandırdı ve 16. dakikada Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Sneijder yine attı

Son haftalarda yükselen formuyla dikkat çeken Wesley Sneijder, Balıkesirspor'u da boş geçmedi. Hollandalı yıldız, 26. dakikada Yasin Öztekin'in pasında ceza sahasının çaprazından çok sert vurdu ve top ağlarla buluştu: 2-0.

Galatasaray, Sneijder'in golünden 5 dakika sonra farkı 3'e çıkardı. Bu kez sahnede ikinci golün asistini yapan Burak Yılmaz vardı. Golcü futbolcu, ceza sahası içerisinde Yasin Öztekin ile yaptığı ver kaç sonrası müthiş bir şut çıkardı ve skoru 3-0 yaptı. Burak Yılmaz, bu golle ligdeki gol sayısını 12'ye çıkardı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı. Galatasaray, soyunma odasına 3-0 üstün gitti.

Balıkesirspor 10 kişi


Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takım da aynı 11'lerle başladı. Balıkesirspor, karşılaşmanın 61. dakikasında 10 kişi kaldı. İlk yarının 29. dakikasında Melo'ya faul yapan Aykut Çeviker, 61'de Bruma'ya da sert girince karşılaşmanın hakemi İlker Coşkun, ikinci sarı kartını gösterdi ve Aykut kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

10 kişi kalan Balıkesirspor, 80. dakikada golü buldu. Vargas'ın asistinde topla buluşan Ermin Zec, ceza sahası içerisinde topu bir süre sürdükten sonra ağları sarstı ve farkı 2'ye indirdi.

Muslera'nın isyanı

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Muslera, Balıkesirspor'dan yedikleri gol sonrası isyan etti. Rakiplerinin 10 kişi kaldığını işaret eden Muslera, takım arkadaşlarına öfkeliydi.

Haberin Devamı