Spor Aslan 3 puanı kaptı

Aslan 3 puanı kaptı

Paylaş
Aslan 3 puanı kaptı

Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta son maçında Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaştı

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Eskişehirspor sahasında Galatasaray'ı ağırladı.

Soğuk bir havada oynanan maçı Galatasaray son dakikalarda bulduğu golle 2-1 kazandı.

Galatasaray'ın golleri 20'de Umut Bulut ile 87'de Selçuk İnan'dan gelirken Eskişehirspor'un tek sayısını 27. dakikada Sissoko kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 42 yaptı. Eskişehirspor ise 17 puanda kaldı. Ligin 20. haftasında Galatasaray sahasında Balıkesirspor'la karşılaşacak. Eskişehirspor ise deplasmanda Gençlerbirliği'nin konuğu olacak.

HATAYI TELAFİ EDEN GOL

Oldukça soğuk bir havada oynanan maçın ilk dakikasında Melo'nun geri pası ile Mori bir anda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Mori'nin vuruşunu Muslera müthiş bir refleks ile kornere çelerken sarı-kırmızılılar adına yürekler ağıza geldi.

Devam eden dakikalarda bu hatanın da etkisi ile takımlar dengeli bir futbolu tercih ederken bu dengeyi bozan gol Galatasaray'dan geldi:

Maçın 20. dakikasında Sneijder'in müthiş ara pasıyla ceza alanına giren Umut kaleci ile karşı karşıya kaldı. İlk vuruşunda Boffin topu çelse de pozisyonu iyi takip eden Umut meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı bildi.

CEVAP GECİKMEDİ

27. dakikada sağ kanattan Kamil Ahmet Çörekçi'nin ortasına yükselen Muslera topu uzaklaştırmak isterken istediği gibi bir vuruş yapamadı. Muslera'nın hemen arkasında bulunan Sissoko pozisyonu iyi süzdü ve Muslera'nın uzaklaştıramadığı topu tek vuruşlar ağlara gönderdi: 1-1

Skorun 7 dakika içerisinde 1-1'e gelmesi ile iki takım da temposunu yükseltmeye başladı. G.Saray Emre-Selçuk-Sneijder enine çizgisini kullanarak gol yoklarken Eskişehirspor özellikle uzaktan şutları denedi. 35'te Sezer'in sert şutunu Muslera uzanarak çeldi. 38'de Selçuk'un kullandığı serbest atışa ceza alanında Chedjou iyi yükseldi ancak kafa vuruşu üstten auta çıktı.

KONTROL EV SAHİBİNDE

İkinci yarının ilk dakikalarında oyuna hükmeden taraf Eskişehirspor oldu. 50. dakikada Sissoko'nun içeriye ortasını Chedjou, Mori'den önce engellemek isterken ters bir vuruş yaptı ve top az farkla kornere çıktı. Galatasaray adına bu pozisyonun ardından tehlikeler devam etti. Oyunun kontrolü Eskişehirspor'da kalırken özellikle orta alanda Galatasaray'ın düşüşü rakibine topa daha fazla oynama imkanı taşıdı.

İlk 60 dakikada Eskişehirspor %53, Galatasaray %47 topla oynarken, sarı kırmızılı takımın devre arasında yaptığı Yekta-Emre ve ikinci yarıda yaptığı Telles-Bruma değişiklikleri de skora etki etmedi.

72'de Sezer'in orta alanın sol bölümünden kullandığı serbest atışta yaptığı kesme vuruş kimseye çarpmadan doğrudan kaleye giderken Muslera parmaklarının ucu ile topu kornere çelmedi başardı.

DİREKTE PATLAYAN ŞUT

Maçın 82. dakikasında Trabzonspor'dan Erkan Zengin transferi karşılığında transfer edilen Emre Güral, 9 ay sonra çıktığı ilk resmi maçında gole çok yaklaştı. Orta alanda kaptığı topu çok iyi süren Emre iki kişiyi çalışmadı ve ceza sahası çizgisi üzerinden sol ayağıyla müthiş bir şut çıkardı. Muslera'nın bakışları arasında kaleye giden top üst direğe çarparak oyuna döndü. Devam eden pozisyondan Eskişehirsporlu oyuncular yararlanamadı.

MUTLAK GOL KAÇTI

Dakikalar 86'yı gösterirken Galatasaray mutlak bir gol kaçırdı. Sneijder'in ara pası ile ceza alanına giren Umut Bulut, Boffin'le karşı karşıya kaldı. Umut'un sağ ayağı ile yaptığı vuruşu Boffin yatarak kurtarmayı başardı.

KAPTAN SAHNEDE


Umut'un kaçan pozisyonundan sadece 1 dakika sonra Galatasaray aradığı golü buldu. Sneijder'in pası ile soldan kaçan Olcay kale ağzına doğru sert bir orta kesti. Arka direkte pozisyonu iyi takip eden Selçuk İnan tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1

Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca maç G.Saray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı