Spor Aslan 4 köşe

Aslan 4 köşe

Paylaş
Aslan 4 köşe

Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray sahasında Diyarbakırspor'u 4-1'lik skorla mağlup etti ve son günlerdeki kötü gidişata 'dur' dedi

Sessiz protesto ve rakip oyuncuların alkışlanması eşliğinde başlayan karşılaşmada sessizliği ilk bozan 18. dakikada, Süper Lig'in son gol kralı Milan Baros oldu..

Diyarbakırspor beraberlik golünü ararken Baros 28'de bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi. İkinci 45 dakikaya da hızlı başlayan yine ev sahibi takım oldu.

50 dakikada takımın yeni Popescu'su olarak adlandırılan Lucas Neill sahneye çıktı ve skoru 3-0 yaptı. Sarı-kırmızılı taraftarlar bu gole sevinirken hemen 1 dakika sonra 51. dakikada yine Baros sahneye çıktı ve skoru 4-0'a getirdi.

Diyarbakırsporlu Bebbe'nin 71. dakikada attığı gol farkı 3'e indirdi.. Sarı-kırmızılı takımın Çek yıldızı Milan Baros karşılaşmaya çıkarken bu sezon attığı gol sayısı 6 idi. Çek yıldız bu maçta hat-trick yaptı ve gol sayısını 9'a çıkarmayı başardı.

Karşılaşma sonrasında Galatasaray puanını 57 yaparak +6 averajla 3. sıraya yükseldi. Diyarbakırspor ise 24 puanla 16. sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 18: Hızlı gelişen Galatasaray atağında, sağdan Kader Keita’nın ortaladığı topu, ceza sahası içinde Baros şık bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0.

Dakika 21: Sağ kanatta korner direğine yakın bir bölgeden kaptan Arda Turan’ın yaptığı ortaya, Milan Baros ön direkte topuğuyla dokunurken, top yandan auta çıktı.

Dakika 28: Sağdan yine Kader Keita’nın yaptığı ortada, kale önünde Baros kafayla topu filelerle buluşturdu: 2-0.

Dakika 35: Sol çaprazdan Caner’in ortaladığı topa ceza sahası içinde Lucas Neill ayak koyarken, köşeye giden topu kaleci Metin Aktaş uzanarak kontrol etti.

Dakika 40: Soldan Kader Keita’nın ortaladığı topa, ceza sahası sağ çaprazından Lucas Neill’in vuruşunda, kaleci Metin son anda dokunarak topu kornere çeldi.

Dakika 51: Sağdan kullanılan kornerde Giovani’nin yaptığı rövaşatada, top arka direkte bulunan Neill’e geldi. Bu futbolcu bekletmeden yaptığı vuruşla, topu filelere gönderdi: 3-0.

Dakika 52: Soldan ceza sahasına giren sahanın yıldızı Baros, önünde bulunan rakip oyuncuyu çalımladıktan sonra yaptığı sert vuruşla, dar açıdan topu ağlarla buluşturdu: 4-0.

Dakika 66: Emre Çolak’ın uzaktan sert şutunda top, az farkla direğin dibinden kornere gitti.

Dakika 72: Sağdan çizgiye inen Stankovski’nin ceza sahasına yaptığı ortada Bebbe, iyi yükselerek topu ağlara yolladı: 4-1.

DİYARBAKIRSPOR TRİBÜNLERE ÇAĞRILDI

Takımlarına tepkili olan Galatasaray taraftarları, maç öncesi rakip takımı tribünlere çağırdı. Sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcuları ıslıklayıp, yuhalayarak tepki gösteren Galatasaraylı taraftarlar, Diyarbakırspor takımını ise tezahüratlarla tribüne çağırarak, alkışladılar.

Sarı-kırmızılı taraftarların en fazla tepkisini alan isim Fenerbahçe derbisinde yediği hatalı golle gözden düşen kaleci Franco olurken, kaleci Aykut ile Baros yalnızca yeni açık tribünde bir grup taraftarca çağrılarak alkışlandı.

5 DAKİKA SESSİZLİK

Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmanın başlamasından itibaren de takımlarına tepkilerini devam ettirirken, ilk 5 dakika tribünde sessizce oturdular.

Maçın başlamasıyla birlikte Ali Sami Yen Stadı adeta sessizliği bürünürken, yalnızca yaklaşık 250 kişilik Diyarbakırspor taraftar grubunun sesleri duyuldu. Galatasaray taraftarları, karşılaşmanın 5. dakikasının dolmasının ardından tezahüratlarına başladılar.

DİYARBAKIRSPOR TARAFTARINA JEST

Turkcell Süper Lig'deki birçok deplasman maçında rakip takım taraftarlarının olumsuz tavırlarıyla karşılaşan Diyarbakırspor taraftarları, Ali Sami Yen Stadı'nda konukseverlikle ağırlandı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar tribünde, “Hoş geldin Diyarbakır” pankartı açarken, iki takım taraftarları zaman zaman birlikte tezahürat yaptılar. Karşılıklı olarak Diyarbakırspor taraftarının, “Sarı” diye seslenmesine, Galatasaray tribünlerinden, “Kırmızı” denilerek karşılık verildi. Diğer yandan, Diyarbakırspor taraftarlarının Bursaspor aleyhine yaptıkları tezahüratlar dikkat çekti.

3

Haberin Devamı