Spor Aslan Ateş'e düştü

Aslan Ateş'e düştü

Paylaş
Aslan Ateş'e düştü

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk karşılaşmasında Galatasaray, Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldu

Ev sahibi takımın gollerini 26. dakikada Djiehoua ve 40. dakikada Necati ateş kaydetti. Sarı-kırmızılıların tek golü ise 10. dakikada Arda Turan'dan geldi.

JO SAKATLANDI

Ara transfer döneminde Manchester City'den kiralanan Jo maçın 33. dakikasında bileğinden sakatlanarak oyuna devam edemedi ve yerini Giovani Dos Santos'a bıraktı. Brezilyalı oyuncuya yapılan ilk kontroller sonrasında, bileğinde herhangi bir kırık olmadığı tespit edildi.

MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasında Antalyaspor ve Galatasaray, soğuk bir havada karşılaştılar. İki takım da eksik kadroyla mücadele etti.

Antalyaspor'da Ali Zitouni, Orhan Ak, Hakan Özmert, Fatih Ceylan, Balili ve Kerim Zengin sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

Galatasaray'da sakatlıkları süren Kewel, Mehmet Topal, Sabri, Hakan Balta ve Milan Baros karşılaşmada yer almadı. Afrika Kupası'ndan geç gelen Keita maç kadrosuna alınmadı. Kaleci Leo Franco ile Keita karşılaşmayı tribünden izledi. Maçı şeref tribününde Galatasaray'dan yönetici Haldun Üstünel takip etti.

Karşılaşmayı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da izledi. Antalyaspor maça, “Mevlüt Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanlığını kutlarız” pankartıyla çıktı.

Antalyaspor kırmızı çubuklu formayla mücadele ederken, Galatasaray mor formayla sahaya çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, uzun bir aranın ardından şeref tribünündeki yerini aldı. Akaydın, ligde oynanan Antalyaspor-Galatasaray maçında Galatasaray'ın golünü alkışladığı için taraftarların tepkisiyle karşılaşmış ve Antalyaspor'un iç sahadaki maçlarında tribüne gelmemişti.

MAÇTAN AYRINTILAR

Stat: Antalya Atatürk

Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Volkan Narinç

Antalyaspor: Ömer, Erhan Güven, Yalçın, Batak, Şenol, Sedat, Jedinak, Korhan, Tita, Djiehoua, Necati

Galatasaray: Ufuk Ceylan, Uğur, Neill, Servet, Caner, Barış, Mustafa Sarp, Emre Güngör, Ayhan, Arda, Jo (Dk. 36 Dos Santos)

Goller: Dk. 10 Arda (Galatasaray), Dk. 26 Djiehoua, Dk. 40 Necati (Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 65 Emre Güngör, Dk. 86 Dos Santos (Galatasaray), Dk. 68 Sedat (Antalyaspor)

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Antalyaspor-Galatasaray karşılaşmasının ilk yarısı, Antalyaspor'un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmanın 10. dakikasında Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Caner'in sol kanattan kullandığı köşe atışında, ceza sahasında topla buluşan Arda, takımını 1-0 öne geçirdi.

26. dakikada Galatasaray ceza alanı önünde topla buluşan Djiehoua, Neill'den sıyrılarak önünü boşalttı. Bu futbolcunun sert şutunda top Neill'e de çarparak kalecinin sağından filelerle buluştu: 1-1.

35. dakikada Tita'nın kullandığı serbest atışta kaleci Ufuk, topu yumrukla ceza sahası dışına gönderdi. Dönen topla buluşan Djiehoua'nın şutu yan ağlarda kaldı.

36. dakikada sakatlanan Jo, yerini Dos Santos'a bıraktı.

40. dakikada Antalyaspor'dan Necati, Djiehoua'dan aldığı pasla sol çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Necati, şık bir plaseyle takımını 2-1 öne geçirdi. İlk yarı Antalyaspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

55. dakika Antalyaspor'dan Tita, ceza sahası ön çizgisinde buluştuğu topu aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi, ancak top üstten auta gitti.

58. dakikada Antalyaspor ceza sahasında topla buluşan Arda, müsait pozisyonda topu yandan dışarı attı.

61. dakikada Dos Santos çalımlarla ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun yerden şutunu kaleci Ömer, sağına yatarak topu kontrol etti.

78. dakikada Galatasaray ceza sahası için Necati'yle duvar pası yapan Sedat, topu sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Kaleci Ufuk topu kornere çeldi.

86. dakikada maçın hakemi, rakip ceza sahasında yere düşen Dos Santos'a kendisini aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle sarı kart gösterdi.

90+ 5. dakikada Galatasaray'da Mustafa Sarp'ın filelere gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Karşılaşma, Antalyaspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

2

Haberin Devamı