Spor Aslan Avrupa'da yenilgiyi unuttu

Aslan Avrupa'da yenilgiyi unuttu

Paylaş
Aslan Avrupa'da yenilgiyi unuttu

UEFA Avrupa Ligi'ndeki son maçında Avusturya'nın Sturm Graz takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 231. maçına çıkacak

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 133, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 64, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve UEFA Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 230 maç oynadı.

Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası’nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 230 maçta 89 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 58 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 322 gol göndermeyi başaran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 327 gol gördü.

RİJKAARD'LA YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

Galatasaray, bu sezon Frank Rijkaard yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 11 karşılaşmada henüz yenilgi yüzü görmedi. Hollandalı teknik adam yönetiminde Avrupa kupalarında 11 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 8 kez galip gelirken, 3 maçta da berabere kaldı.

Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, 11 maçta rakip filelere 31 gol (Maç başına 2,81 gol) göndermeyi başardı, kalesinde ise 6 gole engel olamadı.

ASLAN DEPLASMANDAN KORKMUYOR


Sturm Graz takımına konuk olacak Galatasaray’ın, deplasman korkusu yok. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarına son sezonlarda yoluna UEFA organizasyonunda devam ederken, 662 günde oynadığı son 10 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi.

Avrupa kupalarındaki son deplasman yenilgisini, 2007-08 sezonu UEFA Kupası 3. turunda Bayer Leverkusen’e karşı 21 Şubat 2008 tarihinde 5-1 gibi farklı bir skorla alan Galatasaray, ardından ise bir seri yakaladı.

Deplasmanda, iyi bir istatistik yakalayan Galatasaray, son 10 dış saha maçının 6’sını kazanırken, 4’ünü ise eşitlikle tamamladı. "Cim Bom", son 10 deplasman maçında rakip filelere 21 gol gönderdi ve kalesinde ise 9 gol gördü.

Haberin Devamı