Spor Aslan kalesini koruyamıyor!

Aslan kalesini koruyamıyor!

Paylaş
Aslan kalesini koruyamıyor!

İstikrarsız performansını sürdüren Galatasaray, bu sezon özellikle savunmada büyük sorun yaşıyor

Spor Toto Süper Lig’de sahasında Kardemir Karabükspor’a 3-1 yenilerek istikrarsız performansını sürdüren Galatasaray, bu sezon özellikle savunmada büyük sorun yaşıyor.

Süper Lig’de geçen sezon savunmadaki başarısıyla şampiyonluğa ulaşan sarı-kırmızılı ekip, bu sezon ise aynı performanstan uzak bir görüntü sergiliyor. Cim Bom, bu sezon TFF Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 17 resmi karşılaşmanın 14’ünde rakiplerinin gollerine engel olamadı.

TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe’yi 3-2 yendiği maçta 2 gol yiyen sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 4 maçta da kalesini gole kapatmayı başaramadı. Galatasaray, Süper Lig’de ise 12 maçının 9’unda kalesinde gol gördü.

SADECE 3 MAÇTA GOL YEMEDİ

Galatasaray, bu sezon yaptığı 17 resmi maçın sadece 3’ünde savunmada başarılı bir performans ortaya koydu. Birçok maçta rakip oyuncuları savunmakta zorlanan Cim Bom, Süper Lig’de Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında
rakiplerine gol izni vermedi. Galatasaray, bu sezon oynadığı resmi maçlarda toplam 24 gol yedi.

UJFALUSİ ARANIYOR

Galatasaray, Süper Lig’in ikinci haftasında Beşiktaş ile oynanan maçta sakatlanan ve sezonun ilk yarısını kapatan Çek oyuncusu Tomas Ujfalusi’yi arıyor. Geçen sezon Semih Kaya ile savunmanın ortasında başarıyla görev yapan Ujfalusi’nin sakatlığı sonrasında bu bölgede Semih Kaya, Dany ve Cris’ten dönüşümlü olarak yararlanmaya çalışan teknik direktör Fatih Terim, şu ana kadar bu oyunculardan istediği verimi alamadı.

Savunmanın kenarlarında görev yapan Hakan Kadir Balta ve Eboue’nin form düşüklüğüne, kaleci Muslera’nın geçen sezonki performansından uzak görüntüsü eklenince, sarı-kırmızılı ekip bu sezon oynadığı maçlarda kalesinde önemli tehlikeler yaşıyor.

GEÇEN SEZON 42 MAÇIN 20'SİNDE GOL YEMEDİ

Geçen sezon savunmada oldukça başarılı bir mücadele ortaya koyan Galatasaray, oynadığı 42 resmi maçın 20’sinde kalesini gole kapatmayı bildi. Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda rakip ağları 82 kez havalandırırken,
kalesinde ise sadece 32 gol gördü.

AA

Haberin Devamı