Spor Aslan lider tamamladı

Aslan lider tamamladı

Paylaş
Aslan lider tamamladı

Türkiye Kupası'nda Balçova Yaşamspor'u ağırlayan Galatasaray, yenik duruma düştüğü maçta rakibini 3-1 yendi. G Grubu'nu lider noktalayan Sarı-Kırmızılılar, üst turda Torku Konyaspor ile eşleşti

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'ndaki son maçta Galatasaray, sahasında 3. Lig 3. Grup ekibi FBM Makina Balçova Yaşamspor'u konuk etti. Sarı-Kırmızılılar, daha evvel deplasmanda 9-1 gibi farklı bir skorla mağlup ettiği rakibini bu defa 3-1 yendi, grubu liderlik koltuğunda noktaladı. Böylece Cim Bom'un rakibi, H Grubu'nun ikincisi Torku Konyaspor oldu.

Türk Telekom Arena'da oynanan müsabakada Mavi-Beyazlı misafir takım, 13'ncü dakikada öne geçmeyi başardı. Hızlı gelişen atakta savunma arkasına atılan topla buluşan Ali Say, sağ çaprazda karşı karşıya kaldığı kaleci Eray İşcan'ı avladı: 0-1. Dakika 33'te Cim Bom, skora denge getirdi. Ceza sahası dışından kaleyi yoklayan Yasin Öztekin, şahane bir gole imza attı: 1-1. Karşılaşmanın ilk devresi bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya etkili başlayan Galatasaray aradığı golü 60. dakikada buldu. Tarık Çamdal'ın sağ taraftan ceza sahasına girip yerden açtığı ortada topa ters bir vuruş yapan Balçova Yaşamspor'un oyuncusu Altan Aksoy, kendi ağlarını havalandırdı: 2-1. Cim Bom, 67'de penaltı vuruşundan yararlanamadı. Tarık'ın ceza alanında yerde kalmasıyla kazanılan penaltıda beyaz noktaya gelen Melo, kaleci Ogün Çebi'ye takıldı. Üst üste ataklarla Balçova kalesini yoklayan Galatasaray, 74'te farkı ikiye çıkardı. Brezilyalı futbolcu Alex Telles'in sol kanattan açtığı ortada meşin yuvarlağa arka direkte kafa vuruşunu yapan Goran Pandev, fileleri havalandırdı: 3-1. Böylece Makedon futbolcu, bu sezon Türkiye Kupası'ndaki gol sayısını 5'e yükseltti.

Bu skorla birlikte puanını 12'ye çıkaran Galatasaray, averajla zirveyi kaptı. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, bir sonraki turda Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Torku Konyaspor ile kapışacak. Balçova Yaşamspor ise 2 puanda kaldı ve grubu son sırada tamamladı.

Haberin Devamı