Spor Aslan payı: 0-1

Aslan payı: 0-1

Paylaş
Aslan payı: 0-1

Süper Lig'in 31. haftasında küme düşme potasındaki Elazığspor, evinde Galatasaray'a 0-1 mağlup oldu. Maçın tek golü, 24. dakikada Burak Yılmaz'ın ayağından geldi ve Aslan, Devler Ligi için dev bir adım attı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Elazığspor, sahasında Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılma mücadelesi veren Galatasaray'ı konuk etti. Maça iyi ve baskılı başlayan Galatasaray, maçın 3. dakikasında Sneijder'in savunma arkasına attığı ara pasında hareketlenen Hajrovic, ceza sahası içersinde kaleci Ivesa'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ama hakem Barış Şimşek, bu pozisyona devam dedi. 11. dakikada Muslera'nın vuruşunda top orta saha bölgesine kısa düştü, Elazığsporlu futbolcular topu Sane ile buluşturdu. Senegalli futbolcu, topu kalecinin üzerinden aşırmaya çalıştı ama Uruguaylı eldiven, Sane'nin gol vuruşuna izin vermedi.

24. dakikada ceza sahasına topu taşıyan Selçuk İnan sol çaprazda attığı çalımlarla topu ceza sahasında çok iyi getirdi. İlk pozisyonda Burak'a çıkardığı topa Bilica müdahale etti. Dönen topu kapan Sneijder, altıpasa çıkardı Selçuk topla buluştu şutunu çekti. Top Burak Yılmaz'ın önünde kaldı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 29. dakikada Elazığspor'da Batuhan Karadeniz, kaleyi sağ çaprazdan gören yerde topla buluşan Batuhan Karadeniz, çok sert vurdu, Semih'e çarpan topta ters ayakta yakalanan Muslera, topu parmaklarıyla çıkardı.

42. dakikada Yekta Kurtuluş topu Elazığspor ceza sahasına çok iyi getirdi topu Burak'la buluşturdu, Burak Yılmaz müthiş bir şut çıkardı kaleci Ivesa, topu çelmeyi başardı dönen topu Sneijder değerlendiremedi. 45. dakikada Elazığsporlu oyuncuların anlaşmazlığı sonucunda Sneijder, bir anda kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldı, Hollandalı futbolcu yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamadı ve karşılıklı pozisyonlara sahne olan ilk yarı 1-0 Sarı Kırmızılılar'ın üstünlüğüyle sona erdi. 57. dakikada ceza sahasında hava topuna çıkan Muslera, ayağını ters bastı ve sakatlık geçirdi. Sağlık görevlileri Muslera'ya tedavi uyguladıktan sonra bir süre kendini deneyen 27 yaşındaki kaleci oyuna devam edemedi ve 2. kaleci Ufuk Ceylan oyuna girdi.

İkinci yarıda Elazığspor 71. dakikada Tanju'nun Alex Telles'e yaptığı hareket sonrasıikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve ev sahibi ekip 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın 83. dakikasında Elazığspor'da Rodrigo Tello'nun, kaleyi cepheden gören noktadan çektiği sert şut direkte patladı. Maçın kalan dakikalarında baskılı olan taraf ev sahibi ekip olsa da, beraberliği getiren golü bulamadı ve Sarı Kırmızılılar'a boyun eğdi. Cim Bom bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma yarışında Beşiktaş karşısında büyük avantaj yakaladı.

Haberin Devamı