Spor Aslan tur için sahada

Aslan tur için sahada

Paylaş
Aslan tur için sahada

Galatasaray ile Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında yarın Belgrad'da karşı karşıya gelecek

Başkent Belgrad’daki Omladinski Stadı’nda TSİ 18.00’de başlayacak maçı İsveç Futbol Federasyonu’ndan Daniel Stalhammar yönetecek.

GALATASARAY NASIL TUR ATLAR?

İstanbul’da ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan Galatasaray, yarınki rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra, 2-2’nin üstündeki gollü beraberliklerde turu geçecek.

Karşılaşmada normal süre 2-2 berabere biterse uzatma bölümüne geçilecek. Uzatmada da aynı skor değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

İlk maçta deplasmanda 2-0 yenik durumdan 2-2’lik beraberliği yakalayan Sırp temsilcisi ise her türlü galibiyetin yanı sıra, 0-0 ve 1-1’lik beraberliklerde bile play-off turuna yükselecek.

69. UEFA SINAVI UEFA

Sırbistan’ın OFK Belgrad takımına konuk olacak Galatasaray, UEFA organizasyonundaki 69. maçına çıkacak.

Galatasaray, tarihindeki en önemli başarılardan birine imza atarak 2000 yılında kupayı kaldırdığı UEFA’da toplam 68 mücadeleyi geride bıraktı.

Galatasaray, sahaya çıktığı 68 mücadelede 28 galibiyet, 20 beraberlik, 20 yenilgi alırken, rakip fileleri toplam 108 kez havalandırdı ve kalesinde 87 gol gördü.

ASLAN'IN DEPLASMAN KORKUSU YOK

Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalarak tur avantajını OFK Belgrad’a kaptıran Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı son 13 deplasman maçında sadece 1 yenilgi aldı.

Avrupa kupalarında 2007-08 sezonu UEFA Kupası 3. turunda Bayer Leverkusen’e karşı 21 Şubat 2008 tarihinde 5-1 gibi farklı bir skorla yenildikten sonra 622 gün yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, geride kalan sezonda UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu’nda liderliği garantiledikten sonra eksik kadrosuyla çıktığı maçta Avusturya’nın Sturm Graz takımına 1-0 mağlup oldu.

2

Haberin Devamı