Spor Aslan yeniden zirvede

Aslan yeniden zirvede

Paylaş
Aslan yeniden zirvede

Galatasaray, Ali Sami Yen'de Ankaragücü'ne patladı, 4 saat aradan sonra Bursa'nın üzerine çıkıp maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yeniden oturdu

Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Jo, 37. dakikada Keita ve 90+3. dakikada Milan Baros kaydetti. Cimbom bu galibiyetle birlikte puanını 53'e yükselterek 1 maçı eksik olan Bursaspor'un 1 puan önünde liderlik koltuğuna oturmuş oldu.

Son 7 maçından sadece 23. haftada oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasından 3 puan alan Ankaragücü ise bu sonuçla birlikte 26 puanla 13. sırada yer aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 4: Sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Keita’nın vuruşunda defansta iki Ankaragücü oyuncusuna çarpan top, kale önündeki Jo’nun önünde kaldı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 1-0.

Dakika 5: Serkan’ın uzaklaştırmaya çalıştığı geri pasta top Giovani’de kalırken, bu futbolcunun ceza sahası ön çizgisi üzerinden vuruşunda Serkan bu kez meşin yuvarlağı kontrol etti.

Dakika 8: Giovani’nin şık pasıyla ceza sahasında topla buluşan Jo’nun savunma oyuncuları arasındaki zayıf vuruşunda top kaleci Serkan’da kaldı.

Dakika 37: Geremi’nin hatalı pasında araya giren Keita, önce Muhammet’i, ardından da kaleci Serkan’ı çalımlarken, son olarak kale önünde Koray’ın müdahalesine rağmen topu filelere göndererek, şık bir gol kaydetti: 2-0.

Dakika 55: Geremi topu sağdan ortaladı, Vittek’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarpıp kornere çıktı.

Dakika 56: Vittek, ceza sahası üzerinden topa sert vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Dakika 62: Keita topu Barış Özbek’e çıkardı, bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak direği yalayarak auta gitti.

Dakika 90+3: Kader Keita çalımlarla ceza sahasına girdi, topu ortaya bıraktı. Milan Baros golle dönüşünü ilan etti: 3-0.

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşma öncesi Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın, protokol tribününde Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'le selamlaşması ilginç karelere neden oldu. Başkan Polat, Gökçek'in yanaklarını sıkarak samimi görüntüler verdi.

Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü'nü ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, 2-1 kaybedilen Eskişehirspor maçının ardından faturayı önliberolara kesti.

Hollandalı teknik adam, Eskişehirspor maçında önlibero olarak görev verdiği Ayhan Akman ile Mehmet Topal'ı, Ankaragücü maçında yedek olarak soyundururken, yerlerine Mustafa Sarp ile Barış Özbek'i bu mücadelede ilk 11'de oynattı.

Ayrıca, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Ankaragücü karşısında takımdaki yerini alamayan Arda Turan'ın yerine, Meksikalı oyuncu Giovani Dos Santos görev yaptı.

MAÇA DEĞİL SAVAŞA GELMİŞLER

Maçtan önce 4 otübüsle İstanbul’a gelen Ankaragücü taraftarları, Galatasaraylılar ile aralarında bulunan polislere saldırdı. Olaylar sırasında 5 polis yaralandı. 20’ye yakın Ankaragücü taraftarı gözaltına alındı. Arama yapılan Sarı-Lacivertli taraftarlara ait otobüslerde döner bıçağı, şiş ve birçok kesici alet bulundu.

Teknik direktör Rijkaard, Ayhan ile Mehmet Topal’ı yedeğe çekerken; Barış ile Mustafa Sarp’ı ilk 11’de oynattı. Sakatlıktan kurtulan Çek golcü Baros, 140 günlük aradan sonra 76. dakikada Barış’ın yerine oyuna girdi ve golünü kaydetti.

BAROS YEDEK OLARAK DÖNDÜ

Galatasaray'ın sezonun ilk yarısında yaptığı Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Çek golcüsü Milan Baros, Ankaragücü karşısında yedek soyundu. Baros, 25 Ekim 2009 tarihindeki Fenerbahçe maçının ardından, 140 gün sonra Galatasaray taraftarının önüne çıkarken, Ankaragücü maçına yedek oyuncular arasında başladı.

Ayrıca, Galatasaray taraftarları, tribüne “Return of The King” (Kralın geri dönüşü) yazılı bir pankart açarak, çek oyuncuya destek verdiler. Sarı-kırmızılı takımda, sakatlıktan yeni çıkan Hakan Balta ile tedavileri süren Harry Kewell ve Gökhan Zan Ankaragücü maçında da yine görev alamadılar.

Diğer yandan, Ankaragücü oyuncusu Jan Rajnoh, Gaziantepspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bugün takımını eksik bıraktı.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Galatasaray-Ankaragücü karşılaşmasında her iki ekibin de taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı'nı büyük ölçüde doldurarak takımlarına tezahüratlarda bulunurlarken, yaklaşık 500 kişilik konuk ekip taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden Ankaragücü'ne destek verdiler.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

ALİ SAMİ YEN'DE HATLAR KESİK

Ali Sami Yen Stadı'ndaki internet bağlantıları, Ankaragücü karşılaşması süresince çalışmadı. Basın tribününde yer alan kablolu ve stat genelindeki kablosuz internet bağlantılarının hiçbiri çalışmazken, bu nedenle medya mensupları sıkıntı yaşadılar.

3

Haberin Devamı