Spor Aslan zirveyi sevdi

Aslan zirveyi sevdi

Paylaş
Aslan zirveyi sevdi

Turkcell Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray sahasında Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti

Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray’ın gollerini 29. dakikada Arda Turan, 75. ve 84. dakikalarda Kader Keita ve 82. dakikada penaltıdan Jo atarken konuk takımın tek golünü 65. dakikada Yekta kaydetti.

Galatasaray bu maçtan aldığı 3 puanla büyük bir avantajı da eline almış oldu. Lider Galatasaray puanını 50 yaparak 2. Bursaspor ile aradaki puan farkını 4’e 3. Fenerbahçe ile de 5’e çıkardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 5: Sağ çaprazda topla buluşan Jo’nun sert şutunda, top kaleci Murat Şahin’den döndü. Brezilyalı golcünün dönen topa ikinci kez yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta çıktı.

Dakika 17: Sağdan Giovani’nin ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte iyi yükselen Jo kafayı vurdu, top Keller’e çarparak kornere gitti.

Dakika 26: Mehmet’in ara pasıyla soldan rakip defansın arkasına sarkan Giovani’nin kale önüne çevirdiği topa müdahale ederek kornere gönderen Barış, önemli gol fırsatını önledi.

Dakika 29: Servet’in ceza sahasına indirdiği topu Jo, Arda’nın önüne bıraktı. Genç yıldız yerden sert ve düzgün vurdu, top filelerle kucaklaştı: 1-0.

Dakika 50: Sabri’nin ortayla karışık kaleye gönderdiği topu kaleci Murat Şahin son anda kornere çeldi.

Dakika 65: Ali Güneş’in pasında arka direkte kaleciyle karşı karşıya kalan Yekta, topu Leo Franco’nun solundan ağlara yolladı: 1-1.

Dakika 75: Dos Santos’un vuruşunda top kaleciden döndü. Pozisyonu takip eden Arda’nın kafa pasında topla sol çaprazda buluşan Keita, müthiş volesiyle Cim Bom’u öne geçirdi: 2-1.

Dakika 80: Gole giden Jo’yu ceza sahası içinde arkadan çekip düşüren Koray penaltıya neden olurken, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Dakika 82: Atışı kullanan Jo farkı 2’ye çıkardı: 3-1.

Dakika 84: Keita kendisinin 2’nci, takımının 4’üncü golünü attı: 4-1.

KEİTA, TAKIMI SIRTLADI

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Abdel Kader Keita, Kasımpaşa maçında takımını galibiyete taşımayı bildi.

Karşılaşma 1-1 devam ederken, attığı oldukça güzel golle maçın düğümünü çözen isim olan Keita, Galatasaray'ın son golüne de imzasını atarak, başarılı bir maç performansı ortaya koydu.

Keita, ligdeki gol sayısını 3'e çıkarırken, resmi maçlarda bu sezon 8. golüne imza attı.

ARDA YİNE GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta Beşiktaş ile yaptığı derbi maçta rakip fileleri havalandıran Arda, Kasımpaşa maçını da boş geçmedi.

Kasımpaşa karşısında Galatasaray'ın ilk golünü atan Arda, sahada kaldığı sürede oldukça etkili bir oyun ortaya koydu.

Sarı-kırmızılı oyuncu, Kasımpaşa filelerini havlandırarak ligdeki bu sezon 7. golünü atmayı başardı. Diğer yandan, karşılaşmayı izleyenler arasında, Arda'nın kız arkadaşı olan oyuncu Sinem Kobal da yer aldı.

GİOVANİ KENDİNİ BULDU

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Meksikalı oyuncu Giovani Dos Santos, Kasımpaşa maçında çok başarılı bir futbol oynadı. Transferinin ardından bir türlü istenen seviyeye gelemediği yönünde eleştirilere hedef olan genç oyuncu, sarı-kırmızılı formayla en etkili futbolunu Kasımpaşa maçında sahaya yansıttı.

Maç boyunca çok çalışkan bir isim olarak dikkat çeken Giovani, girdiği gol pozisyonlarını değerlendirememesine karşın, Galatasaray'ın en etkili isimlerinden biri olarak gözüktü.

SABRİ 67 GÜN SONRA SAHADA

Galatasaray’da üst üste yaşanan sakatlıklar sonrası Sabri Sarıoğlu’nun dönüşü teknik heyete nefes aldırdı. Süper Lig’de 23 Aralık 2009’da oynanan Trabzonspor maçında sakatlanan tecrübeli futbolcu, 67 gün aranın ardından Kasımpaşa sınavında sahalara döndü. Teknik direktör Frank Rijkaard’ın ilk 11’de görevlendirdiği Sabri, Kasımpaşa karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

PAŞA'DA TEK YABANCI

Alman futbol adamı Erik Gerets döneminde yardımcı antrenör olarak görev almıştı. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da maçı izledi. Kasımpaşa, Galatasaray karşısına tek yabancı oyuncuyla çıktı. Moritz’in sakatlığı devam ederken, 18 kişilik kadroda yalnızca Keller yer aldı.

3

Haberin Devamı