Spor Aslan'a Ribery piyangosu

Aslan'a Ribery piyangosu

Paylaş
Aslan'a Ribery piyangosu

Fransız menajerlerin Ribery transferinde sahte sözleşme düzenlediği ortaya çıkarken, Galatasaray'ın kasasına 25 milyon Euro girmesi gündemde

2005 yılında Galatasaray ile 3.5 yıllık sözleşme imzalayan, ancak alacaklarının ödenmediğini öne sürüp yarım sezon sonra Fransız ekibi Marsilya’ya kaçan Frank Ribery’den müjdeli haber geldi.

Bu süpriz gelişme karşısında yıllardır Frank Ribery’nin, Marsilya’ya transferinin geçersiz olduğunun savaşını veren Galatasaray’ın bir anda 25 milyon Euro'yu kasasına koyma ihtimali belirdi.

Devam eden soruşturma kapsamında Ribery’nin, Jean Pierre Bernes ve Alain Migliaccio adındaki menajerlerinin sahte sözleşme yaptığı ortaya çıktı. 2 menajerin Galatasaray ile sözleşmesi devam etmesine rağmen Ribery’nin 14 Haziran 2005’te serbest kalacağını iddia ederek Marsilya ile anlaştıkları belirtildi.

Dünya futbolunun patronu FIFA’ya göre Ribery ve Marsilya arasındaki sözleşme geçersiz kabul ediliyor. CAS (Uluslararası Spor Mahkemesi) eğer Galatasaray’ın şikayetini haklı bulursa, Marsilya’nın, Frank Ribery’yi Bayern Münih’e satarken kazandığı 25 milyon Euro Galatasaray'ın olacak.

Haberin Devamı