Spor Aslan'ı 'Ateş' yaktı

Aslan'ı 'Ateş' yaktı

Paylaş
Aslan'ı 'Ateş' yaktı

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. maçında Galatasaray sahasında Antalyaspor'u 3-2 yendi ama ilk maç deplasmanda 2-1 yenildiği için kupaya veda etti

Galatasaray'ın gollerini 32. dakikada penaltıdan Elano, 48. dakikada Emre Çolak ve 86. dakikada Caner atarken Antalyaspor'un gollerini 35. ve 65. dakikalarda sarı-kırmızılı takımın eski futbolcusu Necati Ateş kaydetti.

KALECİ DIŞINDA KADRO DEĞİŞMEDİ

Teknik direktör Frank Rijkaard, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor'a karşı çıkardığı kadrodan, Antalyaspor maçında kaleci dışında değişikliğe gitmedi. Hollandalı teknik adam, kalede bu kez Aykut'a görev verirken, bu mevki dışında yine Uğur, Emre Güngör, Neill, Caner, Mustafa, Mehmet, Keita, Elano, Arda ve Giovani'yi sahaya sürdü. Rijkaard ayrıca, Kayserispor maçında yedek soyundurduğu Servet'i, Antalyaspor karşısında yine yanında oturttu.

YALÇIN AYHAN'A TEPKİ

Galatasaray taraftarları, Antalya'daki ilk maçta bilerek sakatlamaya yönelik sert bir futbol sergilediği ileri sürülen futbolcu Yalçın Ayhan'a tepki gösterdi. Daha önce Galatasaray forması da giyen defans oyuncusu, karşılaşma öncesi sahada ısınırken, sarı-kırmızılı tribünlerden kendisine küfürlü tezahüratlarda bulunuldu.

ELANO'YA ÖZEL PANKART

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Brezilyalı oyuncu Elano Blumer için tribünde özel pankart açtı. Taraftarlar, üzerinde Portekizce olarak, “Nos acreditano voce Elano, Sempre estaremos com voce” (Sana inanıyoruz Elano, her zaman yanında olacağız) yazan bir pankart açarak, oyuncularına destek verdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın futbolda sertliği eleştiren açıklamalarına da pankartlı destek veren taraftarlar, “Turkcell Kasap Ligi” ve “Tekmelere İnat” pankartları açtı.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada Uğur'un pasıyla sağdan son çizgiye inen Keita'nın yaptığı ortada, ceza sahasında Yalçın, Elano'dan önce ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

14. dakikada Arda ile girdiği duvar pası sonrasında soldan ceza sahasına giren Elano, topu sağda müsait durumda bulunan Mustafa'ya bıraktı. Bu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda, meşin yuvarlak Ömer'den döndü.

16. dakikada Caner'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, arka direkte savunmadan dönen topa Ketia kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleci Ömer'de kaldı.

21. dakikada Elano'nun soldan ortasında, ceza sahasında yükselen Keita'nın dokunamadığı top arka direkten dönerken, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

27. dakikada Elano'nun pasında, ceza sahası önünde topla buluşan Caner'in aşırtma vuruşunda top yan direkten döndü.

30. dakikada Elano, Sedat'ın müdahalesiyle ceza sahasında yerde kalırken, hakem Bünyamin Gezer penaltı noktasını gösterdi.

32. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Elano, topu kaleci Ömer'in solundan filelere gönderdi: 1-0

35. dakikada Antalyaspor skoru eşitledi. Soldan kullanılan köşe vuruşunda, ön direkte Batak kafayı vurdu, yan direkten dönen top, arka direkte Necati'nin önünde kaldı. Boş pozisyonda topla buluşan Necati, topu ağlara yolladı: 1-1

41. dakikada Giovani'nin ortasında, Keita ceza sahasında kafayı vurdu, top üstten auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

2

Haberin Devamı