Spor Aslan'ın derbi şifresi: 14!

Aslan'ın derbi şifresi: 14!

Paylaş
Aslan'ın derbi şifresi: 14!

Sarı-kırmızılılar, Kadıköy'deki dev mücadeleye tek bir parolayla hazırlanıyor. Yönetimden taraftara, teknik heyetten futbolcusuna herkes, 14 yıllık galibiyet hasretini dindirmeyi amaçlıyor

Galatasaray’ın Süper Lig’deki Fenerbahçe derbisine hazırlanmak için tek bir motivasyon unsuru var. O da 14 yıldır Kadıköy’de devam eden galibiyet hasreti.

>> EZELİ REKABETTE SON DURUM

Teknik Direktör Roberto Mancini ve öğrencileri bu kez özlemi dindirmeye kararlı. Yönetiminden taraftarına herkes şeytanın bacağının kırılacağına inanıyor. Ancak dev derbinin tek önemi, Fenerbahçe’nin sürdürdüğü bu seri değil. Süper Lig’de zirvede yer alan Sarı-Lacivertliler’le aradaki farkın açılmasını istemeyen Cim Bom, maçı kazanarak hem puan farkını 3’e indirmek hem de ezeli rakibini psikolojik olarak geride bırakmayı planlıyor.

Ancak 90 dakikanın Aslan aleyhine devam etmesi durumunda, 1 puan bile Galatasaray açısından kritik önem taşıyor.

EN KÖTÜ İHTİMALDE

Zira böylece puan farkı 6’da kalacak ve Fenerbahçe’nin sonraki haftalarda yaşayacağı muhtemel kayıplarda, Galatasaray için zirveye tutunmak adına yeni fırsatlar doğmuş olacak. Ancak derbinin kaybedilmesi durumunda, fark 9’a çıkacak ve Fenerbahçe’nin yakalayacağı havayla birlikte, Galatasaray’ın dördüncü yıldızı bu sezon takma hayalleri büyük ihtimalle bir başka bahara kalacak.

FANATİK

Haberin Devamı