Ekonomi Aslantepe'de locaların tümü VIP koltukların yarısı satıldı

Aslantepe'de locaların tümü VIP koltukların yarısı satıldı

Paylaş
Aslantepe'de locaların tümü VIP koltukların yarısı satıldı

Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın kaba inşaatı tamamlandı. 52 bin 600 kapasiteli Aslantepe'de şimdiden 157 locanın tamamı ve 5 bin VIP koltuğun yarısı satıldı

60 milyon dolar gelir

Haberin Devamı

Galatasaray’ın 2011 sezonunun ikinci yarısından itibaren maçlarını yapacağı, 29 Ekim’de açılacak Türk Telekom Arena Stadı’nın inşaatında sona gelindi.

Kaba inşaatın yüzde 100’ü biterken statta ince ayrıntılar ve dekor kaldı. 52 bin 600 kişi kapasiteli Aslantepe’de inşaat tamamlanmadan 157 loca satılırken, yaklaşık 5 bin VIP koltukların yarısı satılarak 60 milyon dolar gelir elde edildi.

Tavan ancak 2011 yazında

Türk Telekom Arena’nın tüm camianın hayalini süslediğini, yeni stadın taraftarlarca heyecanla beklendiğini belirten Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi “Tamamlandığında uzay üssü gibi, dünyaya örnek olacak bir stat göreceğiz” dedi.

Stadın inşaatındaki son durum hakkında bilgi veren Mimar Coşkun Peküstün, merak edilen ‘açılır kapanır tavan’ın ancak 2011 yazında tamamlanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Konserler de yapılacak

Coşkun Peküstün, “Tavan kısmı ihalede yoktu. Bu nedenle tavan için ya yeni bir ihale yapılacak ya da Galatasaray Kulübü bu işi alacak” dedi.

Statta sadece maç yapılmayacağını belirten Peküstün, “Burası çok amaçlı bir stat olacak. Büyük konserler, parti kongreleri, şenlikler yapılacak. Stadın içinde müze, restoran, büfe gibi sosyal alanlar ile 4 bin 500 araç kapasiteli otopark olacak” dedi.

Maç dışı gelir de olacak

Şişhane’den metroya binen bir kişi toprak üzerine çıkmadan yeraltından direkt stada ulaşabilecek. Seyirciler acil durumda 8 dakikada tahliye olabilecek. 10 asansör, 6 yürüyen merdivenin yer alacağı projede 20 bin metrekarelik loca alanları Türkiye’de bir ilk olacak. İşadamları, locaları maç dışı günlerde de kullanacak. Böylece yurtdışında olduğu gibi Galatasaray’ın maç dışı geliri de olacak.