Dünya Aslen nerelisin?

Aslen nerelisin?

Paylaş
Aslen nerelisin?

'Aslen nereli' olduğunuzu merak ediyor musunuz? Merakınızı gidermek için 'The Genographic Project' adındaki projeye DNA örneğinizi göndermeniz yeterli

İNSANLIĞIN KÖKLERİ BULUNACAK

Haberin Devamı

National Geographic dergisi ve bilgisayar şirketi IBM ‘The Genographic Project’ adında bir proje geliştirdi. Projenin amacı insanların kökeninin nereden geldiğini ve ilk insanların nerede yaşayıp, dünyaya nasıl yayıldığını bulmak.

İnsanlığın dünya üzerindeki göç serüvenini bulmak için gönüllülerin DNA örnekleri toplanıyor. Toplanan DNA’lar özel laboratuvarlarda analiz edilerek, bu kişilerin aslen nereli olduğu ortaya çıkarılıyor.

99 DOLARA MAL OLUYOR

Projeye katılmak için, ‘http://genographic.nationalgeographic.com’ adlı internet sitesine girerek 99 dolar ve kargo ücreti karşılığında DNA toplama kiti satın almak gerekiyor.

Kitin içinden çıkan aparatı ağız içerisine sürerek toplanan DNA örneği, özel saklayıcının içinde kargoyla laboratuvara gönderiliyor. Kişiye özel verilen kimlik numarası ile tekrar projenin internet sitesine girerek aslen nereli olduğunuzla ilgili sonucu öğrenebiliyorsunuz.

Haberin Devamı