Gündem Aslı Baş, son yolculuğuna uğurlandı

Aslı Baş, son yolculuğuna uğurlandı

Paylaş
Aslı Baş, son yolculuğuna uğurlandı

Balkondan düşerek ölen 'Mankenler Kraliçesi', Antalya'da defnedildi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde turizmci Ahmet Bayer'in villasının balkonundan düşüp yaşamını yitiren 2003 Miss Model of the World (Mankenler Kraliçesi) 32 yaşındaki Aslı Baş'ın cenazesi, memleketi Antalya'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine, Aslı Baş'ın manken arkadaşlarının yanı sıra eski sevgilisi Emir Tarkan da katıldı.

Geçen salı günü sabaha karşı Bodrum Yalıkavak'da işadamı Ahmet Bayer'in villasında 7.5 metre yükseklikteki balkondan düşerek ölen 2003 Miss Model of the World birincisi Aslı Baş'ın cenazesi, dün İzmir'den Antalya'ya getirildi. Saat 19.10'da Atatürk Devlet Hastanesi morguna konulan Baş'ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde babası 62 yaşındaki Mehmet Yavuz Baş ve yakınları tarafından alınarak Muratpaşa Camii bahçesine getirildi.

Aslı Baş'ın bağlı olduğu Antalya'daki mankenlik ajansı Es- Line'ın sahibi Esra Keskinol, tabutun üzerine duvak örttü ve önüne de fotoğrafını koyup dua ederek ağladı. Cenaze törenine, 2003 yılında kraliçe seçildiği yarışmanın organizatörü Süha Alpaylı, şarkıcı Tarık Mengüç, manken arkadaşları Cecilla Manjetta, Osman Atalay ve Cansu Ovacı ile yakınları katıldı. Cenaze töreninde Aslı Baş'ın Türk Hava Yolları'nda (THY) kabin memuru olan ve 3 ay önce ayrıldığı sevgilisi Emir Tarkan da arka sıralarda yer aldı. Baş'ın ailesi, haberler nedeniyle tepki gösterdiği gazetecilerin görüntü almasına karşı çıktı. Ailesi, Aslı Baş'ın tabutuna sarılıp ağlarken anne Neslihan Baş ayakta durmakta güçlük çekti. Acılı anneye yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Cenaze öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Uncalı Kent Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.

Cenazeye katılan organizatör Süha Alpaylı, “İntihar edecek biri değildi. Çok fazla alkol alan kullanan biri değildi. Çok başarılıydı. Allah rahmet eylesin” dedi.

İş için Antalya'da bulunduğunu söyleyen şarkıcı Tarık Mengüç ise “Kendisiyle hiç tanışmadım. Ailesine sabır kendisine ise rahmet diliyorum. Olayı Antalya'da öğrendim ve bir Fatiha okumak için geldim. Biz sanatçılar böyle günlerde birbirimizi yanlız bırakmamalıyız. Ben ölen Aslı değil başka biri de olsa gelir dua okurdum” diye konuştu.

Aslı Baş'ın manken arkadaşı Celilla Manjetta, “Çok üzgünüm, çok arıyorum ve çok özlüyorum. Aslı fazla alkol de almaz, her insan kadar ancak içerdi. Hayata çok bağlıydı. İntihar edeceğini sanmıyorum bence kesinlikle bir kaza olmuştur. Ben intiharına inanmıyorum” dedi.