Pazar Postası Asmalımescit' in gizli gözdesi
Paylaş
Asmalımescit' in gizli gözdesi

Asmalımescit' in gizli gözdesi

HABER: Eylem Keskin
eylem.keskin@posta.com.tr

‘Canım Ciğerim’ Asmalımescit’in çok renkli atmosferinde bir süredir müdavimleri artan ilgi noktalarından... Asmalar arasında şirin mi şirin bir yer. Mersin usulü ciğer şiş, et ve tavuk yapılıyor. ‘Akşam saatlerinde yer bulmak ise neredeyse imkansız’ cümlesiyle birlikte anılıyor...

Canım Ciğerim Asmalımescit’in Minare Sokak’la kesiştiği köşede yer alıyor. Önünde sarmaşıkların sardığı birkaç masalık küçük bir alanı var. Girişin sağ tarafında ise dışarıya taşan masalar. Burası çoktan bilenlerin uğrak yeri olmuş... Akşam 07.00-08.00 gibi yer bulmak neredeyse imkansız.
Mekanda nostaljik bir hava esiyor. Nasıl mı? Bir kere diğer yeme içme mekanlarından çok farklı bir işleyişi var. Önünüze öyle kocaman, seçeneklerin içinde kaybolma hissi yaşayacağınız bir menü gelmiyor. Garson yanınıza gelerek “Ciğer mi, et mi yoksa tavuk mu?” diye soruyor. Tabii bir de ne içeceğinizi. Tercihinize göre önünüze ızgara şişler diziliyor. Onlarla birlikte gelen mezeler de müessesenin ikramı! Mekanda Mersin usulü ciğer ve çöp şiş yapılıyor.

Künefeyi tadın

Siparişi veriyorsunuz, bir bakıyorsunuz masada yer kalmamış. Siz onları yerken ızgaralar da sıcak sıcak önünüze gelmeye devam ediyor. Et ızgaranın yanında en iyi ne gider? Meraklılarına sorarsanız alacağınız cevap belli: Şalgam suyu. Buranın şalgam suyu çok revaçta ama siz “Şalgam suyu sevmem” diyenlerdenseniz başka alkolsüz içeceklerle etinizin tadına varabilirsiniz. Çünkü Canım Ciğerim’de alkollü içecek yok. Burada tadılmadan gidilmemesi gereken lezzetlerden biri de künefe. İstanbul’da yapılan en iyi künefelerden biri olduğu iddia ediliyor, haberiniz olsun...

Ünlülerin uğrak yeri

Asmalımescit’e gelen turistlerin de çok tercih ettiği mekan iki katlı. Çok sade bir dekorasyona sahip. Müşteri portföyü ise çok geniş. Her kesimden insanı rahatlıkla görebileceğiniz mekanda pek çok ünlü isme de rastlayabiliyorsunuz. Canım Ciğerim’de rezervasyon yapılmıyor. Yer yoksa sıra bekliyorsunuz. Alt katta bir-iki masa ve duvarı boydan boya kaplayan ızgara var.
Izgaralar ve salatalar gözünüzün önünde, usta ellerde yapılıyor. Özellikle nar ekşili ezme sulanmaması için gelen müşteriye göre anında yapılıp masalara servis ediliyor. Üst kat daha büyük ama biz giriş katına oturduk. Yediğimiz bütün yemekler gözümüzün önünde hazırlandı. Şişlerle birlikte servis edilen lavaşlar sıcacıktı.
Nar ekşili ezme şahaneydi, yeşillikler taze ve lezzetliydi. Izgara şişlere ise diyecek yoktu. Burada önemli olan şişin hakkını vermek, yani usulüyle yemek. Efendim öncelikle lavaşı sol elinize alıyorsunuz, avucunuza bir güzel yerleştiriyorsunuz. Et ya da ciğer dolu şişi yufkanın üzerine koyup özenle çekiyorsunuz. Sonra da afiyetle yiyorsunuz. Yalnız uyarmadan geçemeyeceğim.
Lezzetli şişler ardı ardına geldikçe yemeye öyle bir dalıyorsunuz ki kaç tane yediğinizi fark etmiyorsunuz. Masadan kalkamayacak hale geldiğinizi tatlı için ne istediğinizi sorduklarında anlıyorsunuz. Bu kadar iddialı bir künefeyi kaçırmayın ve mutlaka ona da yer bırakın derim... Bu arada Canım Ciğerim’de fiyatlar son derece makul. 10 şiş halinde gelen ciğer ya da ete 18, tavuğa 15 TL ödüyorsunuz.
Adres: Asmalı Mescit Mahallesi Minare Sok. No.1 Tel: (0212) 252 60 60.

Haberin Devamı