Dünya Assange'da kronik akciğer enfeksiyonu

Assange'da kronik akciğer enfeksiyonu

Paylaş
Assange'da kronik akciğer enfeksiyonu

"Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'da kronik akciğer enfeksiyonu gelişti, tıbbi müdahale gerekiyor"

Ekvador'un Londra Büyükelçisi Ana Alban, başkent Quito’da yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 aydır Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nden ayrılmayan ve Ekvador tarafından kendisine sığınma hakkı verilen Assange’da kronik akciğer enfeksiyonu geliştiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ana Alban, Assange’ın tıbbi masraflarını karşıladıklarını ve İngiltere dışına güvenli bir şekilde çıkarmanın yollarını aramaya devam ettiklerini, ancak İngiliz makamların bunu reddettiğini de belirtti.

Assange’ın avukatı Baltasar Garzon, müvekkilinin Büyükelçilikte kalmaya devam etmesi durumunda ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Julian Assange, Büyükelçilik binasından çıkması halinde tutuklanacak ve İsveç’e iade edilecek.

Haziran ayından bu yana Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde bulunan Assange, ABD’ye gönderilme endişesiyle İsveç’e iade edilmek istemiyor. İngiliz mahkemesince, tecavüz iddiasıyla suçlandığı İsveç’e iadesi onanan Julian Assange, şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için Londra polisi tarafından tutuklanacağı gerekçesiyle de Ekvador Büyükelçiliği’nden ayrılamıyor.

Haberin Devamı

AA