Ekonomi Aston Martin Vanquish Zagato konsept yollara çıkıyor!

Aston Martin Vanquish Zagato konsept yollara çıkıyor!

Paylaş
Aston Martin Vanquish Zagato konsept yollara çıkıyor!

Aston Martin Vanquish Zagato Konsept, ilk kez 2016 Mayıs ayında İtalya’nın Como Gölü’nde yer alan prestijli Concorso d’Eleganza Villa d’Este’de, lüks otomobil tutkunlarıyla buluşmuştu.

Konsept modelin ardından kısa süre içerisinde Aston Martin’in İngiltere Gaydon’daki üretim tesisinde yoğun müşteri talebi üzerine, 99 adet modelin üretimine başlandı. Aracın 600 beygirlik 6.0L V12 motoru, 0’dan 100 kilometreye saatte 3,5 saniyede çıkma kabiliyetine sahip. Otomobil 2017 yılının ilk çeyreğinde müşterilere teslim edilmeye başlanacak. Bunun anlamı Lamborghini ve Ferrari gibi rakiplerin korkudan titremesi olabilir.

Aston Martin maddi açıdan da ilginç eylemlerle boğuşuyor. Otomobil devlerinden oluşan bir konsorsiyumun başındaki David Richards, firmanın yüzde 40’a yakın hissesini Fiat’tan 500 milyon dolar karşılığında 2013 tarihinde satın aldı. David Richards ve saz arkadaşları bu rakamla da yetinmeyerek, 2015 yılında İngiliz efsanesine 200 milyon dolar yatırımda bulundu.

Şu andaki tabloda Richards’ın başını çektiği Prestige Motor Holdings (39%), Asmar (19%), Primewagon (Jersey) Ltd (19%), Adeem Investments (11%) büyük ortaklardan.

İngiliz süper sporcu, yeni dönemde Mercedes-Benz ile 8 silindirli muhteşem bir motorun üretimi için anlaşmaya varmış durumda. Hatta ikilinin ortak çalışması sonucu ortaya çıkan DB11 motoru, Cenevre Auto Show’da, meraklılarının beğenisine sunuldu. Aston Martin Vanquish Zagato Konsept’de de bu motordan faydalanılacak.

CPU’da;Ne Kadar Isı Tehlikeli,Ne Derece Isı Uygun?

Haberin Devamı