Gündem Astsubaylara hipnozla işkence iddiası

Astsubaylara hipnozla işkence iddiası

Paylaş
Astsubaylara hipnozla işkence iddiası

Kayseri'de görevli 3 astsubaya, gözaltına alınmaları sürecinde, hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan'ın yargılanmasına devam edildi

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Doğan ve avukatları ile müdahil astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ’ın avukatları katıldı.

Duruşmada, sanık Doğan’ın avukatları Sümer Erol, Metin Ceylan, Bülent Hodul ve Ahmet Çelebi, davadan çekildiklerine dair ortak dilekçelerini mahkeme heyetine sundu.

Avukat Sümer Erol duruşmada, "Gürol Doğan, duruşma yargıcı Kemal Alver ve biz avukatlar hakkında çok çirkin iddialarda bulunmuştur. Yapılan bu haksız iddiaları reddediyorum. Bunların hiçbiri doğru değildir. Yargı ailesi, hakimi, savcısı ve avukatlarıyla bir bütündür ve biz bu bütünlüğü örseletmeyiz, kirlettirmeyiz ve her zaman koruruz. Bu nedenle, biz savunma avukatları olarak davadan çekiliyoruz" dedi.

Erol, avukatların Gürol Doğan hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını da bildirdi. Mahkeme heyeti, heyet başkanı Hakim Kemal Alver’in davadan çekildiğine dair dilekçe verdiğini ve dilekçenin kabul edildiğini bildirdi.

ŞOK EDEN ADLİ TIP RAPORU

Mahkeme heyeti, müdahil astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ’ın Adli Tıp Kurumunda yapılan muayenelerinden sonra mahkemeye gönderilen raporları okuttu.

Raporlarda, müdahil astsubay Ali Balta’nın hipnoza maruz kaldığı ve hipnozun etkilerinin halen görüldüğü, Orhan Güleç ve İsmail Dağ’ın ise hipnoza maruz kalmış olabilecekleri bildirildi.

İddia makamı, dava hakkındaki mütalaasını okuyarak, sanık emekli Yarbay Gürol Doğan’ın Türk Ceza Kanunu’nun eylemine uyan maddeleri gereği cezalandırılmasını talep etti.

"İDDİALAR ASILSIZ"

Mahkeme heyeti, sanık Doğan’a, iddia makamının mütalaasına diyeceğinin olup olmadığını sorması üzerine, Doğan, "Bana yöneltilen iddiaların tamamı asılsız. Bu ana kadar vermiş olduğum ifadelerimi daha detaylı bir şekilde yazılı olarak veriyorum.

Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un ifadelerinin tekrar incelenmesini, tutukluluk halimin kaldırılmasını ve tahliye edilmemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme, duruşmayı 25 Haziran tarihine erteledi.

2