Bilim - Teknoloji Asus Zenfone 4 ailesi neden tercih edilmeli?
Paylaş
Asus Zenfone 4 ailesi neden tercih edilmeli?

Asus, geçen günlerde Zenfone ailesini yeniledi. Zenfone 4 ile karşımıza çıkan yeni aile bireyleri birçok özelliği üzerinde barındırması ile fazlasıyla ilgi çekti. Bu yazımızda işte bu özellikleri sizler için değerlendirdik.

Asus, “We Love Photo” sloganıyla kısa bir süre önce yeni telefon modelleri Zenfone 4, Zenfone 4 Max ve Zenfone Live’ı görücüye çıkardı. Üç telefonda da kameralar önemli. Bunun yanında, tabii ki dikkat çekici başka detaylar da var.

  1. Dikkat çekici tasarım detayları
Asus, yeni ürünleri Zenfone 4, Zenfone 4 Max ve Zenfone Live’da metal tasarımı tercih ediyor. Tabii ki modeller arasında bazı farklılıklar ve ek tasarım materyalleri de var.
Yeni serinin en şık modeli olarak, Zenfone 4’ü gösterebiliriz. Yanlardan ovalleştirilmiş metal çerçevesi ve arka tarafın cam kaplı olarak gelmesi, hem elde hoş bir tutuş hissi oluşturuyor hem de göz okşuyor. Zenfone Live, sadece 120 gramlık ağırlığı ile bu üçlü arasındaki en hafif telefon olarak dikkat çekiyor. Zenfone Max ise, 5000mAh devasa pil değerine rağmen tek elde rahatlıkla kullanılabilen yumuşak tasarım hatlarına sahip.
  1. Uzun pil ömrü
Bildiğiniz gibi günümüzde telefonlarla ilgili en çok merak edilen konuların başında pil performansı geliyor. Asus, özellikle pil performansını ön plana çıkardığı Zenfone Max ile rakiplerine gözdağı veriyor. Zira telefonda 5000mAh değerinde pil yer alıyor. Ayrıca üründe yer alan PowerMaster teknolojisi sayesinde pil kullanım profillerini belirleyerek daha tasarruflu kullanımlar gerçekleştirebiliyor ve yine birçok rakip telefona kıyasla pil kullanım ömrünü artırabiliyorsunuz.
Zenfone 4 Max, %10 şarj seviyesiyle 91 saatlik bekleme süresine sahip. Ayrıca, kutuda yer alan USB On The Go (OTG) kablosuyla ZenFone 4 Max’e başka telefonları bağlayarak şarj edebilirsiniz.
  1. Geniş açılı, daha detaylı fotoğraflar
Asus, bu 3 telefon modelinde de kamera tarafına önem veriyor. Zenfone 4 ve Zenfone 4 Max’in arka taraflarında 13MP’lik dual kamera sistemi bulunuyor. Böylelikle kameralar arası gerçek zamanlı geçiş yaparak daha geniş açılı fotoğraflar çekebilir ve daha fazla detayı tek kareye sığdırabilirsiniz. Üstelik, çektiğiniz video ve fotoğraflar esnasında görüntünün daha net olması için titreşim engelleme özelliği devreye giriyor ve böylece en iyi sonuçları elde edebiliyorsunuz.
  1. Ön tarafta da yer alan flash ışığı ve güzelleştirme modu sayesinde daha detaylı selfie’ler
Live, hafif tasarımı ve hem ön hem de arka tarafta yer verilen flash ışıklı 13MP kameralarıyla tam anlamıyla bir sosyal medya telefonu. Düşük ışıklı ortamlarda bile yumuşak ton flash ışığından yardım alarak net selfie’ler elde edebiliyorsunuz. Ayrıca, güzelleştirme modu sayesinde daha pürüzsüz selfie’lere kavuşurken, sosyal medya üzerinden BeautyLive yardımıyla yaptığınız canlı yayınlarda da gerçek zamanlı görüntü düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Live, gerçek zamanlı güzelleştirme teknolojisine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu unvanına sahip.
Bu arada, 5000mAh pil değeri bulunan Zenfone 4 Max’te de flash ışıklı 8MP selfie kamera yer alıyor.
  1. Büyük ekran
Asus, üç telefonunda da kullanıcılara 5.5 inç büyük ekran faktörünü sunuyor. Büyük ekran sayesinde özellikle bir şeyler izlemek ve okumak daha keyifli. Avucunuzun içinde zengin bir sunum, aynı anda daha fazla detay demek. Bu üç model arasında ön plana çıkan ürün ise, Zenfone 4. Zenfone 4’ün 5.5 inç IPS ekranı, FHD çözünürlük sunuyor ve hem iç hem de dış mekan kullanımlarında parmak ısırtan bir performansa sahip.

Diğer özellikleri görmek için buraya tıklayın

Haberin Devamı