Ekonomi Asus Zenfone 5 sahneye çıktı! Fiyatı ve özellikleri ne? Ne zaman Türkiye'de?

Asus Zenfone 5 sahneye çıktı! Fiyatı ve özellikleri ne? Ne zaman Türkiye'de?

Paylaş
Asus Zenfone 5 sahneye çıktı! Fiyatı ve özellikleri ne? Ne zaman Türkiye'de?

Asus Zenfone 5 Mobil Dünya Kongresi'nde sahneye çıktı. Asus'un en yeni telefonu Zenfone 5'in fiyatı, özellikleri, Türkiye'ye ne zaman geleceği ise teknoloji tutkunları tarafından merak ediliyor. İşte Asus'un yeni amiral gemisi ile ilgili tüm merak ettikleriniz haberimizde...

Asus, yeni amiral gemisi olan Zenfone 5'i nihayet Mobil Dünya Kongresi'nde görücüye çıkarttı. Böylece Asus Zenfone 5'in fiyatı ne, özellikleri neler? Türkiye'ye ne zaman gelecek? gibi teknoloji tutkunlarının birbirlerine aylardır sordukları sorular da nihayet cevap bulmuş oldu. Hemen belirtelim, öncelikle Asus Zenfone 5'in vergiler hariç fiyatının 480 euro yani güncel kurla 2200 TL olduğu açıklandı. Nisan ayında dünyada satışa çıkacak olan Asus Zenfone 5 Türkiye'ye geliş zamanı ile ilgili sorular şimdilik cevapsız kaldı. Gelelim Asus Zenfone 5'in özelliklerine.


ASUS ZENFONE 5 ÖZELLİKLERİ


Asus Zenfone 5'in özellikleri saymakla bitmiyor. Ekranı 6.2 inç. İşlemcisi Qualcomm Snapdragon 636. Grafik birimi Adreno 509. RAM 6 GB. Depolama alanı 32 GB. Arka kamerasının 4 yönlü optik sabitlemesi var ve 12 MP. Ön kamerası ise 8 MP. Pil 3300 mAh. İşletim sistemi ise Android 8.0 Oreo. Asus Zenfone 5 USB tYPE-c (V3.1), wİ-fİ, GPS, NFC bağlantılarına sahip. Asus Zenfone 5, ön taraftan bakıldığında iPhone X ile neredeyse aynı görünüyor.


ASUS ZENFONE 5 KAMERA ÖZELLİKLERİ NEDİR


Asus Zenfone 5'in kamera özelliği oldukça çeşitli. Ne de olsa firma geçen sene We Love Photo mottosu ile karşımıza çıkmıştı. Telefonda Sony'nin en üst düzey mobil sensörü olan IMX 363 kullanılıyor. Kamera f/1.8 diyafram açıklığına sahip. 4 yönlü optik sabitleyicisi var. 12 MP kamerasının RGB renk sensörü var. Asus Zenfone 5'in kamerasında ayrıca 16 farklı nesne otomatik olarak ayarlanabiliyor ve PRO kamera modu ve tripod modu var. Hazır çekim modları ise 60'ın üzerinde seyrediyor.


ASUS ZENFONE 5 FİYATI NE?


Asus firması Zenfone 5Z'yi 480 euro'dan satışa sunacak. Asus Zenfone 5'in fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Asus Mobil Dünya Kongresi'nde ZenFone 5 dışında ZenFone 5z ve ZenFone 5 Lite, ZenFone Max modellerini de tanıttı.

ASUS ZENFONE 5 MAX ÖZELLİKLERİ

Zenfone 5 Max'ta Qualcomm Snapdragon 660 işlemci ve 4 GB RAM olacak. Android 8.0 yüklü olacak telefonda Full HD 5.7 inçk ekran var. 3.5 mm kulaklık girişi ve USB-C bağlantı noktası da yer alıyor.

Haberin Devamı