Ekonomi ASY arazisi satışa çıkıyor

ASY arazisi satışa çıkıyor

Paylaş
ASY arazisi satışa çıkıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen'in arsasını yakın bir dönemde ihaleye çıkartacaklarını söyledi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, arsa için 250 milyon lira ekspertiz değeri belirlendiğine işaret ederek, "Ama biz oradan daha fazla gelir bekliyoruz" dedi.

Arsanın değeri konusunda 800 milyon-1 milyar lira gibi değerler ifade edildiğini hatırlatan Bayraktar, bunun ancak uygulama projesinin değeri olabileceğini, TOKİ’nin bu projeden alacağı gelirin ihale ile ortaya çıkacağını anlatırken, "Tabii ki bize verilecek değerin expertiz değerinin üzerinde olması gerekiyor. Eğer arsa satışından iyi teklif gelmezse, hasılat paylaşımı ihalesi yaparız. Biz buradan iyi gelir bekliyoruz" diye konuştu.

Bayraktar, ihalenin sonuçlanması durumunda, futbol sezonunun sonunda firmanın çalışmalara başlayabileceğini belirtirken, Ali Sami Yen’in arsasının önündeki 10 dönümlük alanın da park yapılacağını, "Mecidiyeköy’e nefes aldırılacağını" açıkladı.

"SEYRANTEPE İNŞAATI HIZLA SÜRÜYOR"


Seyrantepe’de spor kompleksinin inşaatının da hızla sürdüğünü vurgulayan TOKİ Başkanı Bayraktar, Danıştay’ın bölgenin imar planı ile ilgili kararı konusunda, şunları söyledi: "Danıştay’ın içtihatları var.

Buna göre bir inşaatın kabasının yüzde 70’inin bitmesinden sonra, eğer ruhsatlı olarak yapılıyorsa, planla ilgili bir değişiklik olsa bile, bu temel ruhsatını etkilemiyor. Kaba inşaatı bitti. Artık tefriş aşamasına geçtiği için plan iptali inşaatı durdurmayı gerektirmez."

Stadyum için yapılan harcama konusuna da değinen Erdoğan Bayraktar, sözleşmesi fesh edilen müteahhit firmanın 60 milyon lira harcama yaptığını ifade ettiğini, ancak tasfiye tespit tutanağında 50 milyon lira harcama belirlendiğini kaydetti. Yeni müteahhitte de 4 milyon liraya yakın hak ediş ödediklerini açıklayan Bayraktar, inşaat çalışmasının hızla sürdüğünü vurguladı.

Haberin Devamı