Gündem At etini protesto edenler yurttan atılacak

At etini protesto edenler yurttan atılacak

Paylaş
At etini protesto edenler yurttan atılacak

Adana'da yurt yemeğinde at eti kullanılmasını protesto eden öğrenciler yurttan çıkarılacak

Adana'da kaldıkları yurdun yemeğini yapan firmanın kullandığı etin at eti olduğunun ortaya çıkması nedeniyle, bu durumu protesto eden 18 öğrenci hakkında soruşturma açıldı. Öğrencilerden, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca kaldıkları yurttan çıkarılacakları, bu nedenle savunma vermeleri istendi.

Haberin Devamı

Çeşitli tarihlerde at ve eşek eti operasyonlarının yapıldığı Adana’da, 22 Aralık’ta Tarım İl Müdürlüğü ekipleri at ve eşek kesip, etini sattığından şüphe ettikleri bir kasabı takibe almış, bu kasabın et sattığı yerlerden birinin de Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kampusundaki 2 bin 800 kız ve erkek öğrencinin kaldığı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nun yemeğini yapan firma olduğu saptanmıştı. Bu durumun ortaya çıkmasıyla birlikte yurtta kalan öğrenciler, üst üste 2 gün kaldıkları yurdun önünde eylem yapmıştı.

'NURİ EŞEK ETİNİ SEN YE'

Yurt-Kur’u ıslık ve alkışlarla protesto eden ve yol kapatan öğrenciler, ‘Adana uyuma öğrencine sahip çık’, ‘Müşteri değil, öğrenciyiz’, ‘Adana kebabı, eşek kebabı’, ‘Yönetim bize hesap verecek’, ‘İnsanca bir yurt istiyoruz’, ‘Nuri eşek etini sen ye’ yazılı pankartlar açıp, sloganlar attı. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kampusu içindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nda kalan 18 öğrenciye, eylem yaptıkları ve yurt müdürünü küçük düşürücü sloganlar attıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

'TEŞEKKÜR MÜ EDELİM?'

Haberin Devamı

Yurt Müdürlüğü tarafından yurttan atılmayla cezalandırılmaları istenen öğrencilerden 25 yaşındaki Ali Cengiz, “At ve eşek eti yiyen de biziz, bunu protesto ettik diye yurttan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan da. Bize bunu reva gördüler diye teşekkür etmemizi mi bekliyorlar? Biz sağlıklı bir yurtta kalmak istediğimiz için şimdi hem bursumuzdan olacağız, hem yurdumuzdan” dedi.

Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)