Türkiye (Son Dakika) Ataköy'de Ömer Fatih Öztürk isyanı

Ataköy'de Ömer Fatih Öztürk isyanı

Paylaş
Ataköy'de Ömer Fatih Öztürk isyanı

Ömer Fatih Öztürk 17 yaşındaydı. İstanbul Ataköy'de 11 gün önce yan bakma tartışması nedeniyle bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet zanlısının yakalanmasını isteyen aile ve mahalleli protesto yürüyüşü yaptı

Ataköy’de 11 gün önce bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler’in aynı semtte bulunan katil zanlısının yakalanamaması yakınlarını sokağa döktü. Acılı ve öfkeli kalabalığın en ön safında Ömer Fatih’in 70 yaşındaki büyük halası Tomarya Polatel de vardı.

Haberin Devamı

KATİL ZANLISININ EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANDI

Katil zanlısının oturduğu sitenin önünde toplanan kalabalık, Öztürkler’i öldüren ve firari olan zanlının biran önce yakalanmasını istedi. İstanbul’un lüks uydu kentlerinden Ataköy’de, yaklaşık 10 kişinin saldırısına uğrayan ve 5. Kısım Çarşı’sının orta yerinde bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler’in, katil zanlısının 11 gündür yakalanamaması öfkeye dönüştü.

"KATİL NEDEN YAKALANMIYOR"

Öztürkler’in yakınları katil zanlısının polisten saklandığı, adaletten kaçırıldığı iddia ederken " Onca kamera görüntüsü ve delile rağmen katil yakalanamıyor" dediler. Kalabalığın toplanması sırasında trafik Bakırköy sahil yolu yönünde kesildi. Kalabalık, "Katiller dışarıda, Fatih toprakta", "Fatih’e uzanan eller kırılsın", "Katiller bulunsun hesap sorulsun" şeklinde sloganlar atarak yürüdü.

Haberin Devamı

ANNESİ İSYAN ETTİ

Ömer Öztürkler’in annesi Semra Öztürkler, "Ben oğlumun katilini istiyorum. Bir hiç uğruna benim oğlum öldü. Bütün insanlardan yardım bekliyorum. İçim yanıyor, içim. Ben onunla gurur duyuyordum. Bir tane cani benim oğlumu hiç uğruna öldürdü" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda elektrik teknikeri olarak çalışan Baba Harun Öztürkler ile anne Semra Öztürkler, oğullarının katilinin bulunması için gazeteciler aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yardım istedi.

10 KİŞİ SALDIRMIŞTI

Bahçelievler’deki Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi olan Ömer Fatih Öztürkler, Ataköy’de 'Yan baktın’ meselesi yüzünden çıktığı öne sürülen tartışma sonrasında 10 kişilik bir grubun bıçaklı saldırısına uğramıştı. Kalabalıktan kaçarken 5. Kısım Çarşısı’nda yere düşen Öztürkler, bıçak darbeleri sonrasında hayatını kaybetmişti.