Siyaset 'Atalay-Dicle görüşmesi açıklansın'
Paylaş
'Atalay-Dicle görüşmesi açıklansın'

MHP lideri Devlet Bahçeli, eski DEP milletvekili Hatip Dicle ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın görüşmelerinin ayrıntılarının kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eski DEP milletvekili Hatip Dicle’nin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından, geçen yıl Kandil Dağı ile Mahmur Kampı’ndan gelenlerin bırakılacağı sözü verildiği iddialarını ele alan Bahçeli yapılan görüşmenin kamuoyuna açıklanması gerektiğini vurgularken, şunları söyledi:

“Bölücülükle yargılanan bir eski milletvekili, PKK’lıların törenle kucaklanması, serbest kalmaları için hakimlerin ayarlanması, eli kanlı canilerin gönlünün alınmasında bütün tezgahı İçişleri bakanının hazırladığını söylemiştir.

Yaşananların sorumlusu ve etkisi arasında ilk andan itibaren kurulmuş bulunan illiyet bağının şimdi ortaya çıkması asla şaşırtıcı bir durum değildir, beklenen bir durumdur ve hatta eksiktir.

Terörist kabul töreninde İçişleri bakanının arkasındaki hükümetin başının rolününde yakında belgeleriyle açıklanması beklenmektedir. Habur’da yaşanan alçaklıklarla ilgili suçlamalardan kurtulmanın yolu, kurnazca yapılacak üstünkörü, kaçamak açıklamalar değildir.

Bizim bu aşamada hesap sorma hakkımızı saklı tutarak, İçişleri Bakanından ve PKK aracılarından beklentimiz, 15 Ekim 2009 tarihinde yapılan görüşmenin kamuoyuna açıklanmasıdır.”

“İKTİDAR BAAS REJİMİ ARAYIŞINDA”

Hükümetin demokrasiden çok tek parti diktatörlüğünü andırdığını iddia eden Bahçeli, şunları kaydetti: “Başbakanlığı seçilmiş hükümdarlık zanneden sakat demokrasi anlayışından, ve hazımsızlıktan beslenerek, muhalifleri sindirmek, basını susturmak isteyen, tek parti diktası veya AKP’ye mahsus bir BAAS rejimi arayışının işaretleri alınmaktadır.

Bilinmelidir ki bugüne kadar ağır bedeller ödenerek, bugünlere gelmiş demokrasimiz, Ortadoğu sultanlığına özenen ilkel zihniyetlere teslim edilemeyecek kadar önemlidir”

2

Haberin Devamı