Gündem 'Atam izindeyiz 'demek ayrıcalıkmış

'Atam izindeyiz 'demek ayrıcalıkmış

Paylaş
'Atam izindeyiz 'demek ayrıcalıkmış

29 Ekim'de “Devrimlerinin izindeyiz' yazılı bayraklarla Cumhuriyet Yürüyüşü düzenleyen Bursa Nilüfür Belediyesi'ni bir vatandaş “Ayrımcılık yapıyorlar” diyerek savcılığa şikayet etti

Bursa Nilüfer Belediyesi geçtiğimiz 29 Ekim’de ‘Cumhuriyet için yürüyoruz’ etkinliği düzenledi. Belediye ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’nde halka üzerinde Atatürk’ün kalpaklı resmi olan ve altında ‘Devrimlerinin izindeyiz’ yazan bayrakları dağıttı.

Haberin Devamı

Yürüyüşün ardından kendisini Aşıklar ve Şairler Derneği Başkanı olarak tanıtan İlhan Yardımcı adlı kişi soluğu savcılıkta aldı.

‘MİLLET TAHRİK OLDU’

İlhan Yardımcı, “Etkinlikte üzerinde Mustafa Kemal’in kalpaklı resmi olan bayrak dağıtıldı. Bayrağın altında da ‘Devrimlerinin izindeyiz’ diye bir cümle var. 29 Ekim’de de ‘70 milyon Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyet için yürüyoruz’ ifadesini kullandılar. Bunlar milleti rahatsız ve tahrik eden unsurlar” dedi.

İlhan Yardımcı, Nilüfer Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında ‘Ayrımcılık’ suçlamasıyla şikayette bulundu.

SORUŞTURMAYA JET İZİN

Savcılık, 5 Kasım’da belediye başkanı hakkında soruşturma açmak için İçişleri Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakanlık, 6 gün sonraki cevap yazısında Başkan Mustafa Özbey hakkında ön araştırma izni verdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Bursa Valiliği, Başkan Mustafa Bozbey’in yazılı ifadesini istedi. Başkan Mustafa Bozbey, “Cumhuriyetin değerleri ve kazanımlarını, Atatürk ilke ve devrimlerini ve devamını savunduk. Bunları savunmak suç ise bedel ödemeye hazırım” dedi.