Siyaset Atama belirsizliği çözüldü
Paylaş
Atama belirsizliği çözüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yaşanan atama belirsizliği sona erdi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1. Ordu Komutanlığı'na getirildiği duyurulan Org. Erdal Ceylanoğlu atandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1. Ordu Komutanlığı’na getirildiği duyurulan Org. Erdal Ceylanoğlu atandı. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı, 4 Ağustos’taki basın açıklamasıyla 1. Ordu Komutanlığı’na getirildiği duyurulan Org. Erdal Ceylanoğlu oldu.

Haberin Devamı

BAŞBUĞ KOLTUĞU KOŞANER'E BIRAKACAK

ATAMA KRİZİNDE SONA DOĞRU

Orgeneral Necdet Özel ise Jandarma Genel Komutanı olarak kaldı. Bu durumda Org. Ceylanoğlu bir yıl Kara Kuvvetleri’nde kaldıktan sonra emekliye ayrılacak. Org. Özel de Jandarma’dan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na kaydırılacak. Böylece Org. Özel’in, 2013-2017 yılları arasında Genelkurmay Başkanı olmasının yolu açılmış olacak ve TSK’nın 2017’ye kadarki komuta kademisinde bir değişiklik olmayacak.

Org. Ceylanoğlu’nun Kara Kuvvetleri Komutanı olmasıyla, Org. Işık Koşaner’in Genelkurkmay Başkanı olmasının önünde hiçbir engel kalmadı. Ceylanoğlu’nun KKK olması nedeniyle 1. Ordu Komutanlığı’na Ege Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu getirildi.

Haberin Devamı

Harp Akademileri Komutanı Org. Nusret Taşdeler de, Ege Ordu Komutanlığı’na atandı. Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Hava Orgeneral Bilgin Balanlı da Harp Akademileri Komutanı oldu. Böylece Harp Akademileri Komutanlığı yeniden havacılara geçmiş oldu. Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Aslan Güner de yerinde kaldı.