Gündem Atamalarda iptal yok

Atamalarda iptal yok

Paylaş
Atamalarda iptal yok

KPSS'ye giren öğretmen adaylarından 350'sinin tam puan alması “Sorular çalındı” iddiasına yol açmıştı. Şaibe üzerine öğretmen atamalarının ertelenmesi istenmişti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu “Önce atamalar yapılacak. Usulsüzlük yaptığı belirlenen öğretmenin yerine yenisi atanacak ” dedi

10-11 Temmuz’da yapılan 800 bin kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) öğretmen adaylarının girdiği Eğitim Bilimleri Testi’nde 350 kişi 120 sorudan 120’sini doğru çözerek tam puan almıştı. Bu durum “Sorular çalındı ya da kopya çekildi” şüphesini doğurmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan “İddialarla ilgili ortada bir kanıt yok. Ama yine de tam puan alan 350 kişiyi tek tek inceliyoruz” demişti. Sınavda birinci olanlardan 20’sinin aynı evde yaşayan eş, kardeş ya da akraba olduğu ortaya çıkmıştı. Bununla “Sorular çalındı” şüphesi doruğa ulaşmıştı. Adaylar, sınavı düzenleyen ÖSYM’nin başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve bağlı olduğu YÖK’ün başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

30 bin öğretmen atanacak

Eğitim-Sen ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan soruşturma bitene kadar öğretmen atamalarını ertelemesini istemişti. Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’yi kazanan adaylar arasından 31 Ağustos’ta 30 bin kadrolu öğretmen atayacak. Atamalar için başvurular 18 Ağustos’ta başladı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, dün atamaların iptal edilmeyeceğini açıkladı.

1 Eylül’de görev başı

Çubukçu gerekçesinde “31 Ağustos’ta ataması yapılacak öğretmenler, 1 Eylül’de görevlerinin başında olacak. İptal haksızlık olur. İddialar ispatlanana kadar sınav geçerli sayılacak. Atadığımız öğretmenlerin içinde usulsüzlük sonucu sınavı iptal edilen çıkarsa biz de bu kişilerin atamasını iptal edeceğiz. Puan üstünlüğüne göre yerine yeni öğretmen atayacağız” dedi.

Haberin Devamı