Gündem Atanamayan öğretmenlerin evlenemiyoruz isyanı

Atanamayan öğretmenlerin evlenemiyoruz isyanı

Paylaş
Atanamayan öğretmenlerin evlenemiyoruz isyanı

Ataması yapılmayan öğretmenlerin yürüyüşünde ilginç bir protesto dikkat çekti. Yaşadıkları mağduriyete isyan eden kadın öğretmenlerden bazıları maddi imkansızlıklar yüzünden evlenemediklerini ifade için siyah duvakları yere attı

İzmir'de, ataması yapılmayan öğretmenler, yürüyüş düzenleyip tepkilerini dile getirdi. Yaşadıkları mağduriyete isyan eden kadın öğretmenlerden bazıları, maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemediklerini kastetmek için taktıkları siyah duvakları yere attı.

Haberin Devamı

Bugün, saat 14.30 sıralarında, Konak’taki bir alışveriş merkezi önünde toplanan, ataması yapılmayan yaklaşık 100 öğretmen, ’Okuduk, okuduk, okutamadık’, ’İzmir, öğretmenine sahip çık’ sloganları atarak Büyükşehir Belediyesi Binası önüne yürüdü. Yürüyüşte bazı kadın öğretmenler, başlarına taktıkları siyah duvaklar ile katıldı.

Düdük çalan öğretmenler adına yapılan açıklamada, "Şubat ayında atama bekleyen öğretmenler olarak ücretli öğretmenliğe, haksız alan değişikliğine, yetersiz öğretmen atamalarına ve öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına tepkimizi ortaya koymak için toplandık. Öğretmenlik bize sunulmuş bir lütuf değil, onlarca yıllık emeğimiz ve alın terimizin neticesidir. Bizler, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için alanlardayız ve hakkımızı alıncaya dek mücadele edeceğiz. Hepimizin sıkıntıları ortada. Evlenemiyoruz. Bu duvaklar bunu kastetmenin yanısıra eğitimin karanlık yüzünü de gösteriyor. Biz, güvercin değil öğretmeniz, yem değil hakkımız olan atamayı istiyoruz. Biz, şubat ayında adaletli atama istiyoruz" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından kadın öğretmenler duvaklarını, erkekler de ceket ve kravatlarını yere atarak tepkilerini gösterdi.

Turaç TOP, DHA