Gündem Atatürk Anıtı'na baltalı saldırı

Atatürk Anıtı'na baltalı saldırı

Paylaş
Atatürk Anıtı'na baltalı saldırı

Sakarya'da 26 yaşındaki Mehmet Muhammet Temizel kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na baltayla saldırdı

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde yaşanan çirkin saldırı bugün saat 10.00 sıralarında Adapazarı şehir merkezinde Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda meydana geldi.

ANIT ÜSTÜNE GAMALI HAÇ ÇİZDİ

Elinde boya tüpü ve balta ile Atatürk anıtına gelen 26 yaşındaki Trakya Üniversitesi mezunu Mehmet Muhammet Temizel önce boya tüpüyle Atatürk Anıtı'na Nazi işareti olarak bilinen Gamalı haç çizdi.

Anıtın arkasındaki kaideye "Yeter! Kudüs Çanakkale" yazan saldırganın Kudüs ile Çanakkale yazısını bir çizgi ile birbirine bağladığı görüldü. Ardından elinde balta ile Atatürk anıtına saldıran Mehtem Emin Temizel bir yandan da bağırmaya başladı.

Olayı gören vatandaşların telefonla arayıp polise bildirmesiyle olay yerine çok sayıda polis geldi. Elindeki balta güçlükle alınan saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

Anıtın 100 metre ilerisindeki Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürülen genç daha sonra Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Saldırı sonrasında Atatürk Anıtı Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşlar tarafından temizlenirken anıta Türk bayrağı asıldı.

ADAPAZARI/DHA