Gündem Atatürk büstünü yakmaya çalıştılar

Atatürk büstünü yakmaya çalıştılar

Paylaş
Atatürk büstünü yakmaya çalıştılar

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Habibler Ortaokulu'nda Atatürk büstüne yönelik son bir ay içindeki üçüncü saldırı gerçekleşti

Daha önce çamur sürülen ve yakılmaya çalışılan büstün dün yine yakılmaya çalışıldığı belirlendi. Büstün yüz kısmında yanıklar oluştu. Kepez İlçesi Habibler Mahallesi’nde bulunan Habibler Ortaokulu’ndaki Atatürk büstü, dün saat 17.00 sıralarında üzerine eşofman geçirilerek ateşe verildi. Büstün yüz kısmında yanıklar oluştu. Çene ve yüzünün bir kısmında yanıklar oluşan Atatürk büstüne yönelik saldırı bugün sabah fark edildi. Habibler Ortaokulu’ndaki Atatürk büstüne yönelik çirkin saldırıya ilişkin Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekiplerince soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Okulun güvenlik kamera görüntülerini inceleyen okul yönetimi ve emniyet mensuplarınca saldırıyı bazı öğrencilerin gerçekleştirdiği belirlendi. Ancak olayın içeriğine yönelik bilgi verilmedi. Gazetecilerin okul bahçesine girmesine izin vermeyen Okul Müdürü Süleyman Hızlan, olaya ilişkin de bilgi veremeyeceğini dile getirdi. Çene ve yüzünün bir kısmında yanıklar oluşan Atatürk büstüne yönelik saldırıya tepki gösteren Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, bu bölgede yaşanan ilk olay olmadığını söyledi.

Daha önceki yıllarda Beşkonak İlköğretim Okulu’nda da benzer bir olay yaşandığını belirten Balık, "Geçen ay içinde aynı okulda Atatürk’ü çamurla boyalamışlardı, okul yönetimi müdahale etmişti. Geçen hafta tekrar Atatürk büstünün etrafına bez bağlayarak yakmaya çalışılmıştı. Bu hafta yine aynı şekilde bir saldırı düzenlendi. Tabii bunlar bilinçsiz değil, çocuk bunu bir kez yapabilir, sürekli aynı girişimde bulunuyorsa bu bilinçli olarak yapılan bir saldırıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/DHA