Gündem Atatürk Havalimanı Güney Avrupa'nın en iyisi

Atatürk Havalimanı Güney Avrupa'nın en iyisi

Paylaş
Atatürk Havalimanı Güney Avrupa'nın en iyisi

Uluslararası birçok ödülü bulunan Atatürk Havalimanı şimdi de 'Güney Avrupa'nın en iyisi' seçildi

Atatürk Havalimanı, ünlü ‘Skytrax’ grubunun yaptığı araştırma sonucunda “Dünyanın En İyi Havalimanları Ödülleri, 2010” kapsamında, Güney Avrupa’nın “En İyi Havalimanı” unvanını almaya hak kazandı. İkinci ve üçüncülüğü ise İspanya’nın Barselona ve Madrid havalimanları paylaştı.

Haberin Devamı

TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen Atatürk Havalimanı’nın kazandığı ödül töreni için Brüksel’e giden Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, "Skytracks’ın her yıl havaalanlarını sınıflandırarak verdiği ödüller çerçevesinde bu sene, Güney Doğu Avrupa kategorisinde belirlenen üç aday havalimanından Atatürk Havalimanı ‘En İyi Havalimanı’ ödülünü aldı. Bu ödülün anlamı 2009 yılında 30 milyon yolcuya hizmet vermiş olan Atatürk Havalimanı’nın bölge içerisindeki önemini vurgulamak dolayısıyla önemli bir ‘hub’ (merkez) olduğu özelliğinin tescil edilmesi anlamını taşıyor" dedi.

HER GÜN 80 BİN YOLCU

Brüksel’de düzenlenen törende ödülü TAV adına alan İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Her gün yaklaşık 80 bin yolcuya hizmet veren İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yolcularımızın konforunu artırmanın yanı sıra sunduğumuz hizmet kalitesinde ve hava yollarına sağladığımız hizmette de fark yaratıyoruz. İşletmesini sürdürdüğümüz ve gelişimi ve büyümesi yönünde yatırımlarımıza hızla devam ettiğimiz Atatürk Havalimanı’nın, Güney Avrupa’nın ‘En İyi Havalimanı’ seçilmesi bizim için en büyük gurur. Aldığımız ödüller bizlere doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Atatürk Havalimanı, ‘En İyi Havalimanı’ seçildiği bu kategoride Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Balkanlar’daki tüm havalimanlarının önünde yer aldı.”

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın aldığı uluslararası ödüller şöyle:

1-Yüksek Övgüye Değer Ödülü 2007: 13. Dünya Güzergah Geliştirme Forumu, Routes

2-En İyi 2. Havalimanı 2003: www.travelquality.com

3-Avrupa’nın En Konforlu Dış Hatlar Terminali 2002: Deutsche Aeroconsult

4-Mühendislik Akademi Ödülü 2002: ACEC-Amerikan Mühendislik Konseyi (TAV, bu ödüle layık görülen ilk Türk şirketi.)

5- Orta Doğu ve Balkanlar’ın En Güvenli Havalimanı 2001: Amerikan Sivil Havacılık Otoritesi (FAA)

Faik KAPTAN / İSTANBUL, (DHA)