Türkiye (Son Dakika) Atatürk Havalimanı'nda şok! Uçağa kaçak binen yolcu böyle yakalandı

Atatürk Havalimanı'nda şok! Uçağa kaçak binen yolcu böyle yakalandı

Paylaş
Atatürk Havalimanı'nda şok! Uçağa kaçak binen yolcu böyle yakalandı

Bugün saat 09.00’da İstanbul-Antalya seferini yapması planlanan Onur Havayolları uçağında, kalkış öncesi hazırlıklar tamamlandıktan sonra hostesler tarafından yolcu sayımı yapıldı. Sayımda 1 yolcu fazla çıkınca uçağa polis çağrıldı

Atatürk Havalimanı'nda saat 09.00'da İstanbul - Antalya seferini yapmak üzere hazırlanan uçağa ilk başta biletsiz ya da yanlış bindiği iddia edilen R.K isimli 28 yaşındaki erkek yolcunun, uçağa kaçak olarak bindiği anlaşıldı. R.K., polis tarafından Atatürk Havalimanı İç Hatlar Büro Amirliği’ne götürülerek ifadesi alındı.

'YANLIŞ OLDU, YANLIŞ' DİYE BAĞIRDI

Polis eşliğinde İç Hatlar Terminali’nden Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürülen R.K yüzünü kapatırken basın mensuplarının "Uçağa nasıl bindin?" sorusuna "Yanlış oldu. Yanlış" diye cevap verdi.

KAÇAK YOLCUYA YARDIM EDEN 11 HAVALİMANI ÇALIŞANINA GÖZALTI

Bu arada aprona çıkarak oradan uçağa bindiği tespit edilen kişiye yardımcı olduğu gerekçesiyle 11 havalimanı çalışanının gözaltına alındığı ileri sürüldü.

MEĞER İLK GİRİŞİMİ DEĞİLMİŞ


Atatürk Havalimanı’nda biletsiz ve kimliksiz olarak, uçağa binen şahsın daha önce de aynı yöntemle uçağa binmeye çalıştığı öğrenildi. Gözaltındaki şahsın işlemleri devam ederken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

R. K. daha öncede kimliksiz ve biletsiz şekilde uçağa binmeye çalıştığı ve para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yetkililer olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, güvenlik kameraları incelendi. Olayla ilgili o saate çalışan güvenlik personeli ve görevli yer hizmetleri personelin ifadelerini alarak ihmali olanları belirlemeye başladı.

Murat ÇAKIR / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı