Gündem Atatürk Havalimanı’ndan bir günde 85 bin kişi geçti

Atatürk Havalimanı’ndan bir günde 85 bin kişi geçti

Paylaş
Atatürk Havalimanı’ndan bir günde 85 bin kişi geçti

Türkiye’nin  en büyük sınır kapılarından birisi olan Atatürk Havalimanı’ndan arife günü, iç ve dış hattan toplam 85 bin yolcu giriş çıkış yaptı

Arife günü ve Ramazan Bayramı'nın ilk iki günü Atatürk Havalimanı turist akınına uğradı. Türkiye’nin en büyük sınır kapılarından birisi olan Atatürk Havalimanı’ndan arife günü, iç ve dış hattan toplam 85 bin yolcu giriş çıkış yaparken, bayramın birinci günü, 82 bin 854 yolcu, bayramın ikinci günü ise 74 bin 186 kişi giriş çıkış yaptı. Atatürk Havalimanı’ndan giriş çıkış yapan yolcuların, ağırlıklı olarak Türkiye’ye giriş yapan yabancı yolcular olması yetkilileri sevindirdi.

Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yapan yabancı yolcular, Türkiye’ye giriş yapan yerli yolcuların iki katından fazla oldu. Bunda özellikle Ramazan Bayramını Türkiye’de geçirmek isteyen Arap ve İranlı yolcuların büyük katkısı var.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI


Ramazan Bayramı süresince yoğunluk olacağını öngören Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sıkıntı yaşanmaması için ek tedbirler aldı. Emniyet yetkilileri, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş ve gidiş katı pasaport bankolarının tümünü açık tutarak yolcuların uzun süre beklememesini sağladı.

Ramazan Bayramı süresince Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri artırıldı. Tüm girişlerde görev yapan personel daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Araç girişlerinde ve otopark girişlerinde görevli tüm personelin daha dikkatli olması ve tüm araçların özenle aranmasını isteyen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, personelden olumsuz bir duruma hemen müdahale etmelerini istedi.