Gündem Atatürk Havalimanı yatakhaneye döndü

Atatürk Havalimanı yatakhaneye döndü

Paylaş
Atatürk Havalimanı yatakhaneye döndü

Atatürk Havalimanı yatakhaneye döndü

İzlanda'daki Eyjafjoll Yanardağı'nın patlaması sonucu ortaya çıkan ve Avrupa'da hava trafiğini durduran kül bulutları yayıldıkça iptallere yenileri de ekleniyor. Üçüncü gününde hava ulaşımındaki olumsuz durum devam ediyor.

Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan kuyruklar bugünde yaşandı.Yolcular battaniyeler üzerinde biraz olsun uyuyup dinlenmeye çalışırken havalimanında bulunan BTA Catering şirketi de yolculara kahvaltı yapabilmeleri için çay ve tost ikram etti.

Avrupa ülkelerine yapılması planlanan uçuş seferlerinin iptallerine yenileri eklenmeye de devam ediyor..Atatürk Havalimanı'nda ki bilgilendirme panosu adeta iptal edilen seferlerle doldu.Londra, Frankfurt, Varşova, Birmingham, Göteborg,Kopenhag, Helsinki, Paris, Berlin, Stokholm, Hamburg, Düsseldorf, Amsterdam, Stutgart, Brüksel, Münich, Riga, Nurnberg, Oslo, Köln, Mançester, Hannover, Varşova,Viyana seferlerinin uçuşları dünden beri durdurulurken son elde edilen bilgilere göre kül bulutlarının etkisini artırması ile birlikte bunlara bugün de Zürih, Milano, Cenevre,Prag,Kişinev, Lyon,Lubyana seferleri eklendi.

Dünden beri; İngiltere, İrlanda, Norveç, İzlanda, İskoçya, Finlandiya, İsveç, Letonya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Polonya, Almanya ve Fransa hava sahalarını uçuşa kapatırken İtalya'nın kuzeyi,İsviçre, Slovenya,Moldova,Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde bugün kül bulutlarından dolayı olumsuz olarak etkilenen ülkeler listesine dahil oldu.

DHA

Haberin Devamı