Gündem Atatürk Havalimanı'nda feci kaza

Atatürk Havalimanı'nda feci kaza

Paylaş
Atatürk Havalimanı'nda feci kaza

Atatürk Havalimanı'nda feci kaza

İstanbul -Bangkok seferini yapacak olan Türk Hava Yolları’na ait uçağın kalkışından önce buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı sıvıyla de-icing işlemi yapan araca, kalkış için manevra yapan uçağın kanadı çarptı. Devrilen aracın sepetinde bulunan operatör yere düşerek aracın altında kaldı. Operatör apronda yaşamını yitirirken, yaralanan aracın sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

ARAÇ DA ÜZERİNE DEVRİLDİ

Haberin Devamı

DHM yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 00.30 sıralarında içinde 237 yolcusu bulunan Türk Hava Yolları’na ait TK- 60 sefer sayılı Airbus A 340 tipi yolcu uçağına, uçuş öncesi yoğun kar yağışı nedeniyle de-icing (Uçağın alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanması) uygulandı. İşlem bittikten sonra pist başından alana girmek için manevra yapan uçağın kanadı de-icing aracına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle aracın sepetinde bulunan Apron Techizat Operötürü Güven Alkan yere düştü. Araç da Güven Alkan'ın üzerine devrilerek ölümüne neden oldu. Yaralanan araç sürücüsü Adem Yüksel ambulansla özel Ataköy Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrası kanadında hasar meydana gelen uçak hangara çekildi.

İHMAL VAR MI?

Kazadan sonra "ihmal" iddiaları gündeme geldi. THY'nin Airbus A340 tipi uçağına buzlanma önleyici de-icing işlemini yapıp uçağın kanadının önünden çekilmeden yerdeki teknisyenin pilotlara hareket edebileceklerini telsizden söylediği iddia edildi. Bunun üzerine pilotların etrafı kontrol etmeden piste doğru ilerlemek için gaz açtığı ve tam bu sırada kanadın önünde bulunan de-icing aracına A340 uçağı çarptığı öne sürüldü.

TEÇHİZAT OPERATÖRÜ TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma sürerken, uçağın pilotu Mehmet Yücekul ve uçaklara yol gösteren 'Follow Me' (Beni izle) aracının sürücüsü Süleyman Bozkurt Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü’nden polis nezaretinde ifadeleri alınmak üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.
Yücekul serbest bırakılırken mahkemeye sevk edilen Süleyman Bozkurt tutuklandı. Bozkurt'un uçağa kalkış için işaret vermediğini söylediği öğrenildi.

THY'DEN AÇIKLAMA


THY’den olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Türk Hava Yolları’nı üzen kaza...

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Bangkok seferini yapacak olan TK 60 sefer sayılı uçağa buzlanmaya karşı De-Icing işlemi yapılırken meydana gelen üzücü kazada personelimizden Güven Alkan hayatını kaybetmiş, Adem Yüksel ise yaralanmıştır.

24 Ocak 2010 saat 02:00 civarındaki De-Icing işlemi sırasında kaza meydana gelmiştir. De-Icıng aracının havada olan sepetinde bulunan techizat operatörü Güven ALKAN ağır yaralanmış, araçta bulunan techizat kontrol operatörü Adem Yüksel hafıf yaralanmıştır. Olay yerinde bulunan diğer operatörlerin telsiz ile merkeze bildirmeleri sonucu olay yerine ambulans gönderilmiş, ağır yaralı olan Güven Alkan sağlık görevlisi refakatinde Özel Ataköy Hastenesi acil servisine götürülmüştür. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Güven ALKAN isimli personelimiz hayatını kaybetmiştir.

Haberin Devamı

Adem Yüksel ise ayakta tedavi görmüştür.

Vefat eden Güven Alkan Ortaklığımıza 1988 yılı girişli olup, 2006 yılından bu yana De-Icing işlemlerinde görevli olarak çalışmaktaydı. Yaralı personelimiz Adem Yüksel ise 1998 girişli, girdiği tarihten itibaren teçhizat operatörü olarak görev yapmaktadır.

Bakırköy Savcılığı tarafından soruşturulan olayla ilgili olarak Ortaklığımız tarafından da idari inceleme yapılmaktadır.

Kaybettiğimiz değerli arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. "

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA)