Gündem Atatürk Havalimanı'nda hoşgörü dersi

Atatürk Havalimanı'nda hoşgörü dersi

Paylaş
Atatürk Havalimanı'nda hoşgörü dersi

Umre yolcuları, ultra-Ortodoks Yahudilerin ayinini ilgi ve saygıyla izledi, sonra da onlarla el sıkıştı

Türk Hava Yolları’nın TK 5344 Medine ve TK 1186 Tel Aviv uçaklarının yolcuları yan yana olan 214 ile 215 numaralı kapılardan uçağa alınınca Umreciler ve ultra-Ortodoks Yahudiler birlikte ilginç görüntüler oluşturdu.

Haberin Devamı

Aktarmalı olarak geldikleri İstanbul’dan İsrail’e gidecek olan ultra-Ortodoks Yahudi kafilesi, umre için Medine’ye gidecek yolcuların meraklı bakışları altında ayin yaptı.

Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla bugün saat 12:25’de İstanbul’dan Tel Aviv’e gitmek için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali 215 numaralı salonun önünde bir grup ultra-Ortodoks Yahudi yolcu ayin yapmaya başladı.

Yahudi grubun hemen yanında ise kutsal topraklara uçacak olan umre kafilesi vardı.Umreciler ve ayin yapan Yahudi grup aynı karede olunca ilginç görüntüler oluşturdu. Umreciler meraklı gözlerle ayini takip ederken Medine’ye giden bir yolcu da hoşgörü mesajı verdi.

Ayini yöneten Baruch Edery’nin elini sıkan Recep Yüksel, "İnsanlar kendi dinlerini yaşıyorlar. Hoş karşılamak,hoş görülü olmak lazım.Ama Müslümanları da hoş görmek lazım"dedi. Birlikte hoşgörü fotoğrafı veren Recep Yüksel ve Baruch Edery’nin ait olduğu kafileler aynı kapıdan uçaklarına gittiler.

Haberin Devamı

Murat ÇAKIR/İSTANBUL,(DHA)