Gündem Atatürk Havalimanı'nda iniş kalkışlar durduruldu!

Atatürk Havalimanı'nda iniş kalkışlar durduruldu!

Paylaş
Atatürk Havalimanı'nda iniş kalkışlar durduruldu!

Atatürk Havalimanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle uçakların iniş ve kalkışları durduruldu

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı ve pist temizlemesi nedeniyle bazı uçaklar Atatürk Havalimanı'na iniş yapamazken, havada tur atmak zorunda kaldılar.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı'nda yüzlerce THY seferi iptal olurken, Onur Air saat 18.00' a kadar Atatürk Havalimanı'ndan tüm seferlerini iptal etti.

Uçaklar yoğun kar yağışı nedeniyle ile DHMİ temizleme araçlarının pisti açık tutmak için temizleme yapması yüzünden başka havalimanlarına yönlendirildi.

Apronda kar temizleme için çalışmalar devam ederken bir çok uçak körükte içinde yolcularıyla bekliyor. Bu arada uçaklara hizmet veren yer hizmetleri şirketlerinin araçları bile apronda patinaj çekti.

Tipi şiddetini gösterdiği anda uçaklar körüklerde bile adeta görünmez oldu. Yolcular iptaller nedeniyle havalimanında buldukları yerlerde dinlenmeye çalışırken, havayolu şirketleri yolcularına yiyecek ve içecek dağıttı.

Haberin Devamı

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesinin 100 metreye kadar düşmesi ve pistlerin karla kaplanması nedeniyle yapılan temizleme çalışmaları yüzünden uçaklar iniş yapamıyor.

İniş yapamayan uçaklar Marmara ve Karadeniz üzerinde tur atmak zorunda kalırken, bazı uçaklar yakıt kritiğine girdiği öğrenildi.

Yetkililer yakıt kritiğine giren uçakların inişine öncelik verirken bazı uçakları ise başka havalimanlarına yönlendirileceği öğrenildi.

Sabah saatlerinden itibaren yeniden etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle karla kapanan pistlerin yeniden açılması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi kar timi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Pistlerde devamlı kar temizleme çalışmaları yapılmasına rağmen yoğun tipi çalışmaların aksamına neden oluyor.

Murat ÇAKIR / DHA