Gündem Atatürk Havalimanı'nda kar nöbeti!

Atatürk Havalimanı'nda kar nöbeti!

Paylaş
Atatürk Havalimanı'nda kar nöbeti!

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda hava ulaşımının olumsuz etkilenmemesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı kar timi ekipleri çalışmalarını 24 saat süreyle kesintisiz sürdürüyor

İstanbul'da dün akşam etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’nda apron ve park sahalarını açık tutmak için kriz masası oluşturulurken, özel garajda tutulan 20 karla mücadele araçları 24 saat boyunca çalışmalar için hazır bulunduruldu.

Haberin Devamı

Karla mücadele için garajda hazır bekletilen araç filosunda 10 karla mücadele aracı, 3 kar püskürtme aracı, 2 küçük kar temizleme aracı, 1 kar üre atma aracı, 2 de-Icing (buz çözmek için kimyasal madde atan) aracı ve 2 denetleme aracı bulunuyor ve personelin vardiyalı şekilde 24 saat boyunca Atatürk Havalimanı’nda uçuşların olumsuz etkilenmemesi için yoğun çaba harcadı.

Kar yağışının zaman zaman etkili olduğu saatlerde araçlarının başında olan personel yemeklerini direksiyon başında yemek zorunda kaldı. 24 saat boyunca nöbetleşe olarak karla mücadele için hazır bekletilen ekipler kendileri için hazırlanmış özel bir odada dinleniyorlar.

UÇAKLAR ÖZEL SIVIYLA YIKANIYOR

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte uçuş güvenliğinin aksamaması için Atatürk Havalimanı’nda kalkış yapacak uçaklara uçuş öncesi Anti-Icing' denilen buzlanmaya karşı özel bir sıvı püskürtülüyor. Uçuşa hazırlanan uçakların gövdelerinin yanı sıra özellikle kuyruk ve kanatları buzlanmaya karşı 'Anti-Icing' adı verilen alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile yıkanıyor. Yıkama işlemi öncesi uçaklar piste çıkmadan önce Atatürk Havalimanı apronunda belirlenen bir alanda Anti-Icing işleminden geçiriliyor.

Haberin Devamı

İbrahim YILDIZ / DHA