Gündem Atatürk Havalimanı'nda patlama ve silah sesleri

Atatürk Havalimanı'nda patlama ve silah sesleri

Paylaş
Atatürk Havalimanı'nda patlama ve silah sesleri

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde silah sesleri ve iki patlama sesi duyuldu. 32 kişinin hayatını kaybettiği, 88 kişinin de yaralandığı saldırıyı 7 teröristin aynı anda gerçekleştirdiği bildiriliyor

DAKİKA DAKİKA ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YAŞANANLAR

Haberin Devamı

01.31 Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 2'si polis 32 kişi hayatını kaybetti, 88 kişi yaralandı.

01.25 İstanbul Valisi Vasip Şahin, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda 28 kişinin öldüğünü ve 60'a yakın kişinin de yaralandığını açıkladı. Ancak Amerikan haber ajansı Associated Press, ölü sayısıyla ilgili farklı bir rakam açıkladı

Amerikan haber ajansı AP, üst düzey Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiğini duyurdu.

00.35 Sabiha Gökçen’de polis alarma geçti

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan saldırının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yoğun güvenlik önlemi alındı. Atatürk Havalimanı’ndan uçakların yönlendirilmesi ile birlikte Sabiha Gökçen’de yoğunluk yaşanırken, girişte oluşturulan kontrol noktasında araçlar didik didik arandı.



00.15 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’ndaki patlamayla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplantı yaptı. Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın İstanbul’a gitmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer46305","46305","201606","46305-.jpg","1", "0","Patlamanın yeni görüntüleri");

23.48: Anadolu Ajansı: 6'sı ağır 60 yaralı var.

23.30 THY'den Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili açıklama

Türk Hava Yolları'ndan (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yapıldı.

Reuters'a konuşan THY yetkilisi, havalimanından yeni uçuşların yapılmayacağı, ancak havada kalan uçakların inişine izin verileceği belirtildi.

23.26 Sağlık Bakanlığı tarafından, Atatürk Havalimanı’ndaki patlama sonrasında, saat 21.55’te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği belirtildi (AA)

23.15
Saldırı sonrası İstanbul üzerindeki hava trafiği!

Haberin Devamı

İŞTE PATLAMA ANI

23.14. Kızılay Başkanı Kerem Kınık: Kan ihtiyacımız yok. Bu yöndeki ihbarlar nedeniyle hastane yollarında ve hastane girişlerinde yoğunluk yaşanıyor ve bu durum yaralılara müdahaleyi zorlaştırıyor.

23.02 İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

Reuters: Saldırganlar X-ray cihazına girmeden kendini patlattı

Reuetrs'a konuşan Türk yetkililer iki saldırganın x-ray cihazına girmeden önce kendilerini patlattığını açıkladı.

22.54 Bekir Bozdağ:Havalimanındaki saldırı sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "10 şehidimiz var"

Atatürk Havalimanı'nda patlama! Hastanenin acil servisine giden yaralı sayısı 40'ı aştı

ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI

Haberin Devamı

Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. İçeride halen yolcular var. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 23 ambulansın olay yerinde yaralılara müdahale edildiği bildirildi.

22.32 CNN Türk canlı yayınına katılan CHP milletvekili: Bana gelen bilgilere göre 2 canlı bomba var. Birisi dış hatlar girişinde diğeri de içeride kendini patlattı.

22.30 Yaralılar Bakırköy Devlet Hastanesine götürülüyor. Havalimanına giriş ve çıkışlar kapatıldı.

22.29 Dış hatları önündeki patlama sonrası olay yerinden ilk fotoğraf

22:20 Gördü tanıığı Ercan Ceylan CNN Türk'e bağlanarak yaşanılanları anlattı.

Otoparktan 20-30 el silah seslerinin geldiğini daha sonra 2 farklı patlamanın olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Havalimanında bulunan taksiler yaralıları taşıyor.

Olay yerinde yaralılar olduğu bildirildi.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Başbakan Yıldırım Atatürk Havalimanı'nda

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı.

Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan güvenlik zirvesinden sonra, özel uçak “CBK" ile saat 01.10'da İstanbul'a gitti.

Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya eşlik etti.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer46302","46302","201606","46302-.jpg","1", "0","Atatürk Havalimanı'ndaki patlama anı");