Gündem Atatürk Havalimanı'nda yoğun güvenlik

Atatürk Havalimanı'nda yoğun güvenlik

Paylaş
Atatürk Havalimanı'nda yoğun güvenlik

Amerikan Delta Havayolları'na ait uçaktaki saldırı girişiminin ardından Atatürk Havalimanı'nda da güvenlik önlemleri artırıldı

Amerikan Delta Havayolları’na ait bir uçakta yaşanan terör saldırısı girişiminden dolayı, Atatürk Havalimanı’nda güvenlik önlemleri artırıldı. Özellikle ABD'ye gidecek olan uçaklarda tedbirlerini sıklaştıran Delta Hava Yolları, yolcuları için iki aşamalı güvenlik tedbiri uygulamaya başladı.

Uçağa binmeden önceki son kontrol noktasında ayakkabılarını çıkartarak x-ray cihazından geçen yolcular, el dedektörü ile aranırken, eşyaları da güvenlik elemanları tarafından açılarak inceleniyor. Bu noktayı geçen yolcu, görevlilerce hassas arama için başka bir güvenlik noktasına yönlendiriliyor. Burada da yolcular üst kontrolü ve eşya kontrolünün yeniden yapılmasının ardından, uçağa binmelerine izin veriliyor. Yetkililer, terör saldırısı girişiminin ardından güvenlik tedbirlerinin üst seviyeye çıkartıldığını belirttiler.

ÇANTADA UYUŞTURUCU MADDE YAKALANDI
Bu arada, denetimlerin sıklaştırılmasının ardından öğle saatlerinde Tahran’dan İstanbul aktarmalı Şikago’ya giden iki Iraklı yolcunun valizinde uyuşturucu madde ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yolları’na ait TK-1277 sefer sayılı uçakla Tahran’dan İstanbul’a gelen Iraklı S.A ve H.A’nın TK-5 sefer sayılı Şikago uçağına binmeden önce yapılan güvenlik kontrollerinde çanta içerisinde kutuların içine saklanılmış halde uyuşturucu madde ele geçirildiği öğrenildi.

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)