Siyaset 'Atatürk, Türk milleti için bir kutup yıldızıdır'
Paylaş
'Atatürk, Türk milleti için bir kutup yıldızıdır'

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Atatürk'ün eserleriyle, yaptıklarıyla millete yol göstermeye devam ettiğini belirterek, "Atatürk, Türk milleti için bir kutup yıldızıdır. Kutup yıldızını yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmez" dedi

Panele katılmak üzere Zonguldak’a gelen Onur Öymen ve emekli Amiral Türker Ertürk, Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti.

Öymen, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıda çıkış yolu aramak isteyenlerin, Cumhuriyetin kuruluş dönemlerindeki imkanları, düşünceleri değerlendirmek zorunda olduğunu söyledi. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in bitirilmesine Türk milletinin izin vermeyeceğini vurgulayan Öymen, şöyle dedi:

"Atatürk döneminde, Cumhuriyet’in kuruluş dönemlerinde yapılanları unutturmak isteyenler var, yozlaştırmak isteyenler var. Atatürk’ün yaptığı eserler halkın yüreğine işlemiştir. Türk milleti için vazgeçilmez bir yaşam biçimi olmuştur. 20’nci yüzyılda pek çok büyük lider geldi dünyaya. Fakat bunların içinden bir tek Atatürk hala eserleriyle, yaptıklarıyla millete yol göstermeye devam ediyor.

Atatürk, Türk milleti için bir kutup yıldızıdır. Kutup yıldızını yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Bunun için kimse kuşku duymasın ki, biz onun gösterdiği çizgiden giderek laik cumhuriyeti yaşatacağız. Ve dış politikada da tam bağımsız bir ülke olduğumuzu her vesile ile kanıtlayacağız."

Ziyarette yer alan emekli Amiral Türker Ertürk ise "Ne yazık ki ülkemiz, Cumhuriyetimiz, düşmanlarımız tarafından yönetilmektedir. Onun için milli bayramlarımıza, milli birliğimize, Atatürk’e, ulusal kahramanlarımıza düşmandırlar. Ama şuanda sürdürülen bu gayri ahlaki dönem bitecektir. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Pes etmeyeceğiz. En sonunda bu ülkede aklıselim galip gelecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı